Șomeri supercalificați

SUA are o problemă. Odată cu oprirea temporară a programului spațial, prin casarea navetelor spațiale datorită vechimii, NASA s-a trezit că are o gașcă de astronauți (cosmonauți e termenul rusesc) pe care nu mai are cum îi pună la muncă, fiindcă momentan nu prea mai au cu ce să-i trimită în spațiu.

Amu, un astronaut poate să fie și pilot pe avioane de vânătoare, pe avioane experimentale, poate să fie om de știință și cercetător, profesor, sportiv, inginer mentenanță și mai știu eu ce, de aceea spuneam că sunt supercalificați (dar, la o adică, pot face și meserii normale, fără nicio problemă), dar este așa o risipă de resurse să antrenezi ani la rând niște superoameni (eu leșin deja la 3 – 4 G), încât problema lor este gravă, și deși numărul lor este mic, implicațiile sunt mari și se poartă discuții chiar și la cel mai mare nivel administrativ.

Amu, sincer, nu știu ce va fi, habar n-am. Dar mi se pare curios și suspect că SUA nu a avut un plan de rezervă în chestiunea asta. Spuneți și voi: cum să știi că îți expiră termenul de viață al navetelor spațiale și să nu iei măsuri?

10 Comentarii

 1. TNH 11 iulie 2011 la 11:08 - Raspunde

  Uite și un român supracalificat: http://drdorindragos.ro/matematica.html

 2. Mircea C. 11 iulie 2011 la 20:39 - Raspunde

  cel mai tare subiect de cercetare e “Teoria functiilor holistice de modulare energetica a fractalilor de graf” =))

  • Robin Molnar 11 iulie 2011 la 21:46 - Raspunde

   Stai să-mi caut mandibula pe sub birou. =)) Dumnezeule!

  • Mihai Todor 11 iulie 2011 la 22:44 - Raspunde

   Culmea, asta suna cam interesant. Chiar is curios despre ce ii vorba 😀

   LE: Ok, am deschis articolul si m-am calmat. Pare a fi un d’ala caruia ii place sa foloseasca fraze alambricate si tona de neologisme doar ca sa para interesant. Culmea, si eu pot face asta: bag un DEX intr-o masina de taiat hartie si apoi unesc bucatelele la nimereala. Oare o sa primesc premiul Nobel? =))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.