Te doare mintea: Reforma agrară din Africa de Sud

Reforma agrară din Africa de Sud depășește barierele marxismului revoluționar: 

Miercuri, 28 februarie, Parlamentul sud african a luat o hotarare istorica: cu 241 de voturi pentru si doar 83 contra, parlamentarii au hotarat confiscarea pamanturilor fermierilor albi, fara acordarea vreunei compensatii!

Bogdan Calehari

Inițial, am zis că hai, fie, poate va fi ceva de genul reformei agrare din 1919 din România, când țăranii au primit pământ. Dar apoi m-am convins că nu este așa: scopul acțiunii nu este de a da pământ țăranilor negri sud-africani, ci de a lua pământurile albilor. Atât.

Ei, dar stați, că mai este: Africa de Sud se ia, astfel, după Zimbabwe, țară care a făcut ceva asemănător în anii 2000:

Reforma agrara implementata de el (Robert Mugabe, n.r.) a dus la prabusirea totala a productiei agricole, pamanturile fiind trecute in proprietatea unor oamenii fara nicio pregatire, in timp ce fermierii care nu reusisera sa fuga au fost ucisi de comandourile ZANU!

Bogdan Calehari

De asta zic, vremuri grele vine înspre Africa de Sud care, iată, fără a rezolva cu adevărat o problemă, își creează altele, cu mult mai grave și mai greu de rezolvat, care vor instaura sărăcia generalizată pentru mai multe generații.

Dar asta se întâmplă, așa cum am văzut în prea multe cazuri din America de Sud, când votezi marxiști ca-n Venezuela. Pur și simplu, Reforma agrară din Africa de Sud este o cale sigură spre faliment, foamete, suferință și război civil.

P.S. Țineți minte numele ăsta, Julius Malema, veți mai auzi de el.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.