Europa intră în liga mare a producătorilor de acumulatori: Northvolt

Startupul suedez Northvolt tocmai a primit de la Banca Europeană pentru Investiții peste 50 de milioane de euro (sursa) pentru a deschide o foarte mare fabrică de acumulatori electrici, scopul fiind acela de a reduce dependența Europeană de importurile din alte țări.

În 2014, producția de acumulatori electrici din Europa reprezenta doar 3% din producția mondială, unde China avea peste 50%, ceea ce ne plasa cam la coada clasamentului, în categoria “și ceilalți”.

Northvolt își propune să schimbe aceasta, printr-o abordare nouă, prin care potențialii clienți vor avea acces la o facilitate de testare a bateriilor în perimetrul fabricii, pentru a vedea dacă acestea se potrivesc scopului dorit, urmând ca producția să înceapă în anul 2020, maximul de atins, în acestă fază a proiectului, fiind de 32 GWh pe an, în 2023.

Desigur, mai sunt încă multe detalii de pus la punct, însă pe mine mă bucură nespus această finanțare, din cauză că am o adevărată fobie față de bateriile/ acumulatorii chinezești care, poate doar mi se pare mie, reprezintă un real pericol de incendiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.