6 Comentarii

  1. ice4you 04 martie 2018 la 20:06 - Raspunde

    Familia are obligatii fata de societate, ca daca tot trimite in puradel in ea, ala sa fie educat, cu bun simt si frica de Dumnezeu ca sa invete sa ii respecte si pe aia care au unul! Daca tu zici ca nu are nici una obligatia asta, iti recomand sa te muti intr’o padure sau vreo secta socialista, ca ideile tale sunt mai comuniste si tovarasesti (in care toti eram tovarasi fara nici o obligatie sociala) decat ai cel mai mic habar.

    • Robin Molnar 23 aprilie 2018 la 23:22 - Raspunde

      Nu. Societatea are obligații față de individ, puradel în acest caz, că nu este musai ca acesta să provină dintr-o familie, poate să fie și orfan.

      Dacă punem carul înaintea boilor, orfanii nu ar mai avea niciun drept, pentru că nu au familia necesară care să le răscumpere.

  2. Relu 05 martie 2018 la 13:22 - Raspunde

    Sunt de acord cu dumneavoastră, eu aș ridica ștafeta puțin mai mult: persoanele care au familie proprie (soție, soț, copiii; fără să includ familia extinsă) le este interzis să dețină poziții înalte de influență, administrare, șefie, ș.a. și interzis să avanseze în viață mai mult decât trebuie profesional, fie că e sectorul public sau privat.

    Motivul, după care ați precizat: familiștii întotdeauna o să caute să le fie bine lor (a familiilor) și, după caz, a prietenilor (de familie, din copilărie…), iar de restul în societate (familiști și nefamiliști fără să fie în pozițiile acelea) să le fie rău.
    Istoria României, măcar analizată din comunism și în post-comunism, este împletită de familiști… de-asta ne-a și mers rău, că toți oamenii umblă „să-mi fie mie bine și alor mei, de restul și țară nu mă interesează”.

    De asta, cu toate păcatele lor, Iliescu și Iohannis sunt necorupți. De asta, separarea dintre stat și religie poartă mai multe nuanțe complexe decât se observă la prima vedere.

    • Robin Molnar 23 aprilie 2018 la 23:12 - Raspunde

      Cred că eu am încercat să pretind fix contrariul. Evident, n-am reușit.

  3. Kathy Bates 07 martie 2018 la 11:31 - Raspunde

    La un moment dat din Anul Domnului 2018, trăia un comentac. După limbaj, un om cu carte, nu Dorel de la lopată.

    Zice comentacul: restricțiile / rațiile / cartelele impuse de către autorități nu sunt pentru indivizi. Nici pentru cei corecți, nici pentru cei care fac măgării. Sunt pentru a proteja societatea de o criză. Dacă intră orice aurolac într-o bancă și ia un credit, eventual pe o adresă falsă și o adeverință de venit falsă, oamenii băncii închid ochii ca să își facă targetul, BNR închide ochii ca să crească economia. După câteva luni fraierii fac circ că nu mai pot plăti, după câteva mii de fraieri banca dă faliment, începe o criză financiară de pe urma căreia pică toate ramurile economiei.

    Alt comentac, când s-a ales François Hollande, spunea că pentru un bun socialist asta se cheamă the big picture.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.