Tot răul e spre bine

Supercomitetul care trebuia să decidă unde se vor face tăierile de 50% din bugetul Pentagonului a decis să-și declare incapacitatea decizională în acest caz. Sursa.

Amu, cam e de rău, că programele spațiale fie se vor opri de tot, din lipsă de fonduri, fie vor încetini foarte, foarte mult. Și, mai mult, avem neșansa de a pierde scutul american anti-rachetă. Că nu sunt bani. Asta pe de-o parte.

Pe de o altă parte, însă, vestea bună este că internaționala cursă a înarmărilor s-ar putea să încetinească sau chiar să regreseze. Adică dacă SUA își reduce armata, principalii competitori militari s-ar putea să o facă și ei, urmând să investească banii în ceva mai bun.

Mă rog, în mare cred că așa va sta treaba fără, însă, a spera la foarte mult. Mă uit la noi în grădină și văd că vom băga mai mulți bani în armată în 2012, după cum s-au prins și Cațavencii.

Totuși, voi ce părere aveți? Credeți că scăderea semnificativă a banilor investiți în arme va avea ca efect scăderea intensității și probabilității conflictelor sau, din contră, producătorii de arme vor face discounturi semnificative, doar pentru a avea vânzare, sprijinind apariția conflictelor?

10 Comentarii

  1. ocsike 22 noiembrie 2011 la 09:01 - Raspunde

    După momentul 11 septembrie nu cred că se vor reduce pe nicăieri banii pentru armament, armate şi alte activităţi conexe. Poate că aparent vor fi reduse bugetele pe tactică ofensivă, dar vor investi poate mai mult în tactică defensivă.

  2. TNH 22 noiembrie 2011 la 10:43 - Raspunde

    Banii care nu se vor mai cheltui pe înarmare vor fi folosiți la întețirea atacurilor informatice sau la punerea în aplicare a unor planuri de subminare economică a altor state. Atâta timp cât cursa înarmărilor e încetinită de lipsa banilor și nu de evoluția omului spre pacifism, nu am nicio îndoială că se va schimba doar tactica de atac de la măcelari fără mănuși la măcelari cu mănuși.

  3. Joita lucian 22 noiembrie 2011 la 15:21 - Raspunde

    Eu nu stiu ce sa ma pronunt in acest caz,….dar cum in industria farmaceutica…..se descopera …ca sa zic asa virusi noi…creatii…nu m-ar mira sa existe si ceva „scateie” pentru conflicte armate!

    • Robin Molnar 23 noiembrie 2011 la 08:47 - Raspunde

      Adică războiul este o boală?

      • Joita lucian 23 noiembrie 2011 la 15:17 - Raspunde

        Mai nu o pot numi boala…paote doar pentru aia ca il „atata” ca un om intreg la minte cu siguranta nu face asta!

  4. Lumidan 22 noiembrie 2011 la 20:39 - Raspunde

    nu cred ca va scadea suma investita in dezvoltarea de armanent, hai sa fim seriosi.. eventual, il aloca in alt segment asemanator, dar trebuie sa poata sa lupte, sa atace si sa raspunda eventualelor atacuri… poate vor dezvolta bombe cibernetice, ca-s mai elegante si pot fi mai letale decat armele clasice… ma refer la nivel mai mare, nivel national

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.