Ucraina va primi radare americane

Faptul că, după o întâlnire cu Putin, președintele Obama a decis că SUA va livra radare anti-artilerie și anti-rachetă spune multe despre nivelul relațiilor de neîncredere dintre cele două țări.

Oarecum, era de mirare refuzul american constant cu privire la furnizarea de tehnică militară ultra-modernă către Ucraina, dar acum este clar că USA se ține de planul inițial, acela de a crește treptat prețul plătit de Rusia pentru agresiunea militară din Ucraina.

De-acum, la fiecare lansare de rachetă sau obuz, rușii vor avea ocazia să testeze pe pielea lor precizia radarelor americane și a artileriei ucrainiene, ceea ce i-ar face pe aceștia să se gândească de două ori înainte de a acționa, iar asta – ținând cont de faptul că rușii au prostul obicei de a ucide și civili – ar putea salva multe vieți.

Revenind, nu cred că Rusia și China (Serios, China se implică în Siria? Ești nebun?) se vor potoli, deci nu văd, cel puțin în viitorul imediat tangibil, o reducere a costurilor pentru aceste țări. Chiar din contră.

Dar care vor fi efectele acum și peste un an?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.