Viktor Orban a ajuns la capăt

Se pare că singurul program electoral al lui Viktor Orban, candidat la alegerile generale din Ungaria din această primăvară, este să prevină islamizarea Europei.

Cumva, mi se pare relevant să precizez că invocând probleme din veacul al XIV-lea, nu rezolvi probleme de secol XXI. Adică, în mod clar nu islamizarea ar fi principala problemă a Ungariei contemporane, ci lipsa investițiilor străine – în afara succeselor răsunătoare din anii 1990 și 2000, în ultima perioadă investițiile străine majore au stagnat.

Desigur, Ungaria impune în politica Europeană o greutate mai mare decât ar fi natural ținând cont de dimensiunea ei, ceea ce ar putea fi semnificativ, dacă asta ar ține de foame.

În fine, în timp ce Polonia se întoarce în secolu trecut, putem constata cum politica de stat a Ungariei o împinge pe aceasta în evul Mediu, iar aici ar putea fi o problemă prin aceea că Ungaria și România ar putea intra într-un conflict dat de revizionismul maghiar recurent dus la nivel de politică de stat.

Să fim cu băgare de seamă, deci.

2 Comentarii

  1. Atti 23 februarie 2018 la 12:42 - Raspunde

    Stii ce e mai nasol? Urmeaza alegeri si singura opozitie e ca si PNL-ul la noi – inexistent.

    Evident, exploateaza criza migrantilor (evit sa le zic refugiati, ca numa’ aia nu sunt) in scop politic, nimic nou aici.

    • Robin Molnar 24 februarie 2018 la 16:40 - Raspunde

      Da, as mă îngrijorează, și de asta spun că ne îndreptăm spre un conflict diplomatic semnificativ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.