1850 – 1880 și USL

Cred că am mai scris pe blog – mie așa îmi spune conștiința – dar nu mai găsesc linkul. Așa că reiau ceva ce mi se pare foarte important pentru noi în acest an.

În perioada 1850 – 1880, pe scena politică românească se dădeau două mari conflicte doctrinare: pe de-o parte, aveam doctrina național – socialistă în înțelesul non-fascist, iar pe de o altă parte aveam doctrina democrat – liberală.

Opunându-se, cele două doctrine au generat un conflict politic ce nu s-a terminat nici măcar în 1947, dar astea este mai puțin important. De reținut este, însă, că toate partidele, indiferent de doctrine, erau oportuniste și-și însușeau doctrine de la concurență, astfel încât în politică nu aveam decât un amestec de social – liberalism de genul propus de USL atunci.

Ce lucruri mărețe s-au realizat atunci, vă las să vă amintiți voi, dacă puteți… Pentru că Războiul de Independență de la 1877 a fost apolitic, deci altceva!

4 Comentarii

  1. joita lucian 17 aprilie 2012 la 13:48 - Raspunde

    Politica este o curva….doar ca in ultimul timp are si ceva boli venerice deci prefer sa nu am nici cea mai mic alegatura cu ea!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.