Am fost mereu un scorpion ambițios…

Am crezut că leșin, citind un fel de interviu cu Gabriel Popa, noul lider al organizației de tineret a PMP. Cum ar veni, omul este superstițios, probabil că nu-i plac nici pisicile negre, crede în horoscop, deci și în destin și, sper să mă înșel, crede că femeile au c-o pereche de coaste mai puțin decât bărbații.

Uau. Și eu care credeam că:

  1. PMP este prea nou ca să aibă o organizație de tineret, pentru că este prea nou ca să aibă o organizație de bătrâni…
  2. Fiind “altceva”, mă gândeam că poate totuși își aleg pe cineva cu mai multă minte-n cap, realist, c-o minimă sobrietate intelectuală (deci care să știe deosebirea dintre astronomie și astrologie) și care să nu se facă de râs folosindu-se de cultul personalității lui Băsescu ca să-și facă și el un cult mai mic al personalității sale, dealtfel tot mai mici.

Dacă atunci când te descrii vorbești despre zodie, în mod clar nu ești cea mai coaptă piersică din livadă, ca să zic așa.

De obicei, și aici vorbesc în urma unor constatări studiate vreme îndelungată, oamenii se descriu nu prin zodie, în primul rând, ci prin profesie:

– Sunt programator/ medic/ inginer constructor, am X+1 ani, Z copii și sunt din orașul A/ comuna B etc.

Mă rog, așa procedează oamenii c-un pic de minte-n cap. Adolescenții naivi procedează altfel:

– Sunt un vărsător romantic incurabil, îmi plac păpușile și cred că un mare filozof a fost Petre Țuțea (hei, și eu am fost o dată tânăr!), sunt ambițios și serios și sper că la anul voi lua Bacul.

Sesizați deosebirea de nuanță? Una este când spui că ești de profesie X, și alta este când spui că ești într-o anumită zodie, pentru că dacă vorbești despre zodie, este ca și cum ai spune: sunt unicorn.

Ce diferență este între Săgetător și Unicorn? Dar între Gemeni și “de profesie X”? Se vede? Este destul de evident? Trebuie să mai bat câmpii cu asta?

Fiind un om care a luptat pentru convingerile sale, și fiind convins că zodiile sunt reale, Gabriel Popa a luptat pentru unicorni, sirene, orci și Frodo. Poate după ce mai crește va lupta și pentru justiție, oameni, egalitate de șanse și alte asemenea realități, că de basme suntem sătui.

Și încă ceva: cunosc o mână de oameni inteligenți în PMP. Faptul că organizația de tineret l-a ales la conducere pe Gabriel Popa ne arată că între PMP și alte partide profund corupte nu este nicio diferență: tot fructele stricate intră în tablou. Și e păcat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.