Rusia renunță la Carta Europeană a Drepturilor Omului

Președintele rus a semnat legea care permite Curții Constituționale a Rusiei să decidă dacă să se supună sau nu deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului.

EvZ

Știrea înseamnă mai mult decât pare. În primul rând, un tratat internațional este deasupra legii naționale. Astfel, legislația internațională cu privire la drepturile omului este mai puternică decât legislația națională, pentru toate țările care sunt pare a Cartei.

Să dai o lege, cu rang inferior, care să înfrângă o lege cu grad superior, asta înseamnă să fii tiran, iar implicațiile sunt serioase:

  1. De exemplu, Rusia ar putea decide că nu vrea să mai respecte tratatele internaționale cu privire la statutul granițelor, de facto redesenând granițele lumii după propriul plac.
  2. De asemenea, Rusia ar putea decide că nu mai respectă tratatele internaționale cu privire la Interpol, Neproliferarea Armelor Nucleare sau chiar convențiile privind stoparea traficului de droguri și de persoane.
  3. Pentru că ei n-au nicio greață cu asta, probabil că vor folosi, din nou, sclavia și munca minorilor, lucruri interzise de convenția la care Rusia acum renunță.
  4. Ar putea renunța chiar și la proaspăta convenție de la Paris, prin care se urmărește reducerea accelerată a poluării, pentru a nu-i permite planetei să se încălzească cu mai mult de 1,5 – 2 grade Celsius. Vă dați seama, am putea muri de cald și de secetă din cauza unui număr redus de tâmpiți…

Dacă Rusia dorea să se retragă din Carta Europeană a Drepturilor Omului, o putea face elegant, adică nu în maniera parșivă de acum. Dar, din lașitate, n-a făcut-o.

Din păcate pentru ruși, lucrurile se vor înrăutăți cu mult mai mult, înainte de a se îndrepta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.