O chestie despre salarizare la bugetarii specialiști…

Am un mic anunț de făcut. Premierul Dacian Cioloș mi-a propus să-i fiu consilier pe probleme de infrastructură de transport. Decizia a fost greu de luat. Am un job foarte interesant în IT, într-un proiect excepțional (despre care voi povesti mai multe cîndva). Pe de altă parte, este o oportunitate extraordinară de a pune umărul la schimbarea în bine în domeniul infrastructurii.

M-am hotărît să accept.

Îmi e greu să renunț (temporar) la proiectul din IT. Îmi e greu (inclusiv financiar) și să mă angajez la stat, după atîția ani în care am fost pe cont propriu. Nu-mi trebuie nici funcția, nici rangul. Motivul pentru care mă implic este ca să-mi ajut țara. Să sperăm că voi reuși. Mi s-a promis tot sprijinul de la cel mai înalt nivel.

Le mulțumesc colegilor din Asociatia Pro Infrastructura pentru sprijinul lor și las asociația pe mîini bune cît timp voi fi aici. Sunt convins că prietenii și colegii mei Paul Barabas (președinte) și Ionut Ciurea (vicepreș. și fondatorul forumului peundemerg.ro) vor face treabă bună. În același timp, îi asigur pe toți simpatizanții noștri și publicul larg că iau cu mine aici “setea” de transparență.

Țineți-mi pumnii!

Cătălin Drulă

Cred că se vede clar ce spuneam aici, și anume că salariile la stat, pentru posturile de specialiști, sunt prea mici. Desigur, poate că cei care vor să facă treabă, o vor face mai ales și pentru că și-au dorit asta, nu pentru remunerație.

Mie, totuși, mi se pare că le impunem să se sacrifice financiar pentru o țară care numaidecât îi va huli și mi se pare că avem pretenția ridicolă ca ei să ne scoată din mizerie, în timp ce ei se înnămolesc în ea.

N-ar fi normal să ne dorim să trăim bine, în timp ce le dorim celor care ne ajută să trăim mai bine să trăiască și ei mai bine?

Întreb și eu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.