Am semnat pentru Monica Macovei

"Am descoperit-o apoi în ura nediferențiată la adresa ei a întregii clase politice. Dacă toți cei care îmi produceau silă o detestau, nu era acesta supremul certificat de bună purtare pe care îl putea ea primi? Când galeria Răului te huiduie nu e oare acesta indiciul că ești așezat unde trebuie? Ura dezlănțuită la adresa ta din partea lichelelor nu este oare, în țara asta, semnul supremei reușite? Nu înseamnă că mergi în direcția cea bună când te târăsc prin noroi PSD-ul, Tăriceanu, Voiculescu sau Antena 3?"

Gabriel Liiceanu a scris un Manifest pentru Monica Macovei. Eu am semnat lista de susținere a Monicăi cu aceleași gânduri în minte, cu aceleași valori și cu aceeași speranță.

Recent, Monica Macovei a plecat dintr-un PDL care n-a înțeles că publicul său a votat oamenii, iar nu partidul. Și la alegerile europarlamentare tot cu Monica Macovei am votat, nu cu un PDL ne-reformat aliat cu un PNL trădător și nereformat, care formează o nouă cioară vopsită menită să ne facă să dăm pasărea din mână (șansa democrației politice în România, Monica M.) pe cioara vopsită de pe gardul politicii de fundul curții (de WC).

Sigur, se poate spune că Monica Macovei a fost un procuror comunist, pentru că a fost procuror pe vremea comunismului. La fel cum tata a fost un muncitor comunist, pentru că a muncit pe vremea comunismului, la fel cum Paler și Patapievici erau scriitori comuniști din cauză că au scris pe vremea comunismului…

Plus că, așa trebuie să ne gândim: în cel hal a ajuns țara, dacă șansa ei de normalizare este un procuror comunist?

Voi vota, deci, cu Monica Macovei pentru că am certitudinea că ea este singurul om care poate să-l defere justiției pe criminalul Ion Iliescu pentru trădarea națională din Basarabia și pentru instalarea unui sistem ticăloșit care ne-a legat cu lanțurile neputinței de o sărăcie materială, umană și instituțională fără margini și care ajunge acum să ne coste aproape jumătate din cât facem, din PIB. Adică în loc să fim dublu mai bogați decât am fi putut fi, suntem contemporan de săraci, ceea ce ar trebui să ne dea de gândit.

13,000 de dolari pe an, furați de la mine, este ceva ce nu pot să iert.

Deci vreau justiție, vreau capete vinovate căzute, vreau averi ilegale confiscate. Vreau normalitate. O vreau președinte pe doamna Monica Macovei. Restul sunt compromisuri.

4 Comentarii

 1. Madalin Blidaru 08 septembrie 2014 la 14:22 - Raspunde

  Asa DA!

 2. Atti 08 septembrie 2014 la 15:01 - Raspunde

  Sa vezi faza, Robin. Acum cateva zile, eram cu treaba intr-o veche vedeta a industriei clujene. Na, surubaresc si eu pe acolo, la un moment dat ma trag in biroul unui directoras la o cafea si o poveste despre ce si cum in viitor.

  Am crezut ca si pic de pe scaun cand imi infige in fata o lista din asta de sustinere electorala, pentru Victor Viorel Ponta 😀

  Am zis clar, ia chestia asta de aici pana nu iti vomez pe ea de sila. Sa vezi acolo priviri de victime neintelese, pai ca Atti, de ce, ca e om de treaba, da’ ce esti basist? Pai semneaza si tu acolo, ca doar nu te doare, ca avem barem de la Partid si uite cati au semnat inaintea ta!

  Evident, nu am semnat. La fel de evident, ei nu au inteles DE CE nu am semnat.

  Btw – daca as vedea o lista cu Monica Macovei, as semna instant. Din pacate, nu am gasit nici una.

  Btw2 – aideplamea, amu aud la radio, astia iarasi se joaca de a suspendarea lui Base’ ? Na, iarasi putem pupa adio cursul euro.

 3. Andrei Rînea 09 septembrie 2014 la 22:26 - Raspunde

  Bravo!

 4. rodica 30 octombrie 2014 la 15:51 - Raspunde

  Am apeciat efortul D-nei Monica Macovei pentru restabilirea legii. Suportul moral al legii este credinţa prin care acest neam era cândva, cel mai cinstit şi mai drept.Nu putem privi detaşat cum se calcă în picioare unu din drepturile fundamentale restabilit după 89, dreapta credinţă a neamului. Oricâtă istorie s+ar studia nu se va descoperii alt Mântuitor decât acela în care a crezut şi crede neamul românesc. Copiii au dreptul să-L cunoască, să trăiască bucuria sfintelor sărbători și a sfintelor taine.Nu avem dreptul să înlocuim legile sfinte cu fărădelegi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.