Apropo de autonomia maghiară…

Hai să nu fim proști și hai să ne simplificăm viața politică și să scoatem UDMR de la guvernare! Mie mi-e clar că un ONG care acționează nu ca partid, ci ca organizație mafiotă, n-are ce să caute la conducerea țării, dar nu aici doream să ajung.

Eu nu sunt de acord cu autonomia  HarCov, dar sunt total pentru independența sa. Adică, dacă tot vor să se conducă singuri, să o facă până la capăt, pe banii lor, pe resursele lor, să se susțină singuri și să vadă și singuri câtă susținere Ungaria este dispusă să le ofere.

După ce o să ne prăpădim de râs – căci independența HarCov va fi o comedie – o să ne vedem de treabă cu mai puțină influență rusească în viața politică și administrativă a țării.

Oricum ar fi, vom câștiga, chiar dacă vom pierde un teritoriu pe care – după cum se vede – românii nu și-l doresc. Adică, 80% – 90% dintre cetățeni sunt de etnie maghiară, nu este ca și cum românii s-au înghesuit să stea pe acolo.

Sigur, sunt și români care locuiesc acolo, iar acei români trebuie să aibă drepturi, de aceea independența HarCov trebuie să fie obținută numai dacă autoritățile de acolo vor fi de acord ca minoritățile naționale din HarCov să aibă aceleași drepturi pe care România le oferă acum minorităților sale.

Ca idee: nu autonomie, ci independență (de ce UDMR nu cere asta?).

Și încă ceva: niciun om nu trebuie să moară pentru chestia asta! Dacă majoritatea oamenilor dintr-o zonă vor să fie independenți, să fie (și nu doar autonomi pe banii altora). Adică, ori împreună, ori separați, nu ambele.

4 Comentarii

 1. Atti 19 septembrie 2014 la 13:49 - Raspunde

  Robin, broblem la voi cu bariera lingvistica.

  Daca ai citi presa de limba maghiara in mod constant si direct, fara traducere, ai vedea ca tot proiectul acesta este considerat o simpla moneda de schimb electoral.

  Si ai mai vedea ca o marea parte dintre noi, consideram “autonomia” HarCov cu identitatea lor separata de “secui”, cam ca si cum considerati voi, romanii pe cei din Rep. Moldova cu etnia si limba lor moldoveneasca 🙂 Adica o aberatie politica.

  Btw 1: eu tot zic si nu ma credeti – UDMR e cel mai politic partid din toate cele. Restul mai au de luat lectii mult si bine. Asa, feliuta cu feliuta, salamul se rezolva, isi ating scopurile. Politic sunteti in gradinita pe langa astia.

  Btw 2: ai citit proiectul cap-coada?

  • Robin Molnar 23 septembrie 2014 la 07:47 - Raspunde

   Nu, n-am citit proiectul cap-coadă, n-am avut răbdare, m-am enervat prea tare…

 2. Velix 03 octombrie 2014 la 23:10 - Raspunde

  Aceasta independenta ar putea ca HarCov sa devina o enclava ungureasca pe teritoriul Romaniei. Probabil ati spune ca nu ar functia pentru ca nu se leaga de teritoriul Ungariei.. ei bine, suntem in UE si granita nu exista. Totusi, UE nu permite modificarea granitelor actuale, nici tratatul de la Helsinky, motiv pentru care tind sa cred ca granitele actuale vor ramane asa in continuare, iar diversiuni si provocari din partea politicienilor unguri vor exista in continuare.

  • Robin Molnar 04 octombrie 2014 la 11:36 - Raspunde

   Nu provocări. Ei aruncă momeala, să vadă dacă prinde, pescuiesc…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.