Apropo de liceenii care, în curând, vor da Bacalaureatul

Mă uitam, de cu seară, la știri și, ca-n fiecare sezon estival, s-a difuzat și un material cu tinerii liceeni care, în curând, vor susține examenul de Bacalaureat, arătându-i în haine scumpe, distrându-se pe bani mulți, în cluburi de fițe, pe banii părinților, strălucind.

Și mă gândeam la o chestie: pentru majoritatea dintre ei, noaptea banchetului de liceu va fi singura cea mai frumoasă seară din viața lor, singura în care sunt importanți, frumoși, eleganți, prezentabili și, in extremis, toată frumusețea vieții lor se rezumă la doar o seară.

Vă dați seama cât este de tristă o astfel de viață?

La liceu ești mediocru, strălucești pentru o seară, apoi te duci să muncești la șanțuri și tranșee (nu este o rușine, am muncit și eu asta!) sau cine știe pe unde.

La facultate, la masterat și în cariera profesională, în funcție de domeniul de activitate, astfel de momente de strălucire sunt și pot fi mai dese, eventual pot deveni un mod de viață. Dar pentru asta trebuie muncă…

Cumva, viața de după liceul fără Bacalaureat este exact opusul serii de banchet cum – pentru generațiile trecute – armata era singura perioadă de contact cu un anume nivel de civilizație (ordine și disciplină), printre singurele evenimente care – peste ani – vor rămâne cu oamenii.

Cum ar veni: puțină muncă pentru educație, puțină strălucire.

Este corect?

1 Commentariu

  1. Ciresica 30 mai 2014 la 16:30 - Raspunde

    Dom pacate nu cred ca este singura noapte in care stralucesc. Majoritatea care dau mii de euro pe tinute frecventeaza si cluburile de noapte. Tot pe banii parintilor. Si ce daca nu iau bacul? Sigur ii angajeaza parintii la firmele lor. Ca asa e frumos. Trist! Ma bucur ca nu am acceptat sa lucrez pentru ai mei si ca mi-am ales alt domeniu care, culmea, imi si place

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.