Aș vrea să ne pregătim de o nouă revoluție industrială

Cred că Uniunea Europeană are resursele necesare pentru o revoluție industrială prin care mai multă muncă manuală să fie făcută de roboți.

Desigur, intenția nu este de a face o lume mai bună pentru roboți, ci pentru oameni, astfel încât oamenii care nu vor mai face munci manuale repetitive și prost plătite să fie reconvertiți profesional spre ceva ce roboții încă nu pot face. Și sunt atât de multe astfel de activități!

La nivel european, cred că avem nevoie de minim douăzeci de milioane de roboți, pe termen scurt, iar pe termen mediu de măcar încă vreo 50 de milioane. 50 de milioane de mâini robotizate care muncesc cât 200 de milioane de oameni și consumă doar cât un milion de oameni, restul resurselor generate distribuindu-se în societate.

Aș vrea să văd o mai agresivă campanie de robotizare a industriei, pentru progresul general al societății, dar asta încă nu pare să se întâmple și trăiesc cu impresia că ne furăm singuri căciula promovând politici sociale care inhibă robotizarea promovând munca manuală, în detrimentul oamenilor care ar beneficia cel mai mult de o nouă schemă de distribuție a resurselor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.