Despre Dan Puric

Dan Puric este conducătorul oștirii mediocrităților și nenumărați oameni apleacă urechea la ceea ce acesta debitează, dar nu pentru a asculta ce spune, ci pentru a-și pansa propriile idei preconcepute.

În acest sens, Dan Puric nu emite idei, nu creează ceva nou, ci distilează alcoolul ideilor preconcepute și-l preface în alifia cu care neinteligenții își pansează rușinea propriilor idei preconcepute.

Astfel, dacă ți-e rușine cu ideile preconcepute pe care le ai și cu care pleci la drum, Dan Puric îți este de un real folos: nu noi suntem un popor de leneși și hoți, ci agenturile străine lucrează împotriva noastră. De parcă la popoarele prospere nu se întâmplă treaba asta, sau ceva…

De aceea, Dan Puric este un om deosebit de periculos pentru România, pentru că fiert în vinul fostei Securități, aceea care a omorât oameni la revoluție și la mineriade – alături de mineri, desigur – acesta nu urmărește progresul general al societății, deși este maestru în tehnici de manipulare a credulilor.

Nu poți să fii bun pentru România promovând niște idei retrograde în numele cărora milioane de oameni au murit. Desigur, observăm în Europa un puternic curent retrograd și cumva se dorește reîntoarcerea la fantasmele și diviziunile umane ale secolului trecut: țară, rasă, religie.

Păi ne-am tâmpit la cap? După două războaie mondiale, duse din cauza diferențelor de nație, rasă și religie, vrem să ajungem tot acolo? Mai mult, cum poți să vorbești despre omul frumos, când omul frumos este cel care te detestă?

Să fii frumos nu înseamnă să fii contra sistemului, trebuie să fii complet idiot să crezi una ca asta. Nu, omul frumos este cel care luptă pentru om, indiferent de nație, rasă sau religie. Omul frumos cultivă poduri între oameni, nu mitul că un individ născut într-un loc în anumite condiții ar fi mai bun decât altcineva, născut în alt loc, în alte condiții.

Personal, văzând cât de mult din politica Rusiei se regăsește în discursul lui Dan Puric, mie îmi este extrem de frică de el și de proștii care-l urmează considerându-l un exemplu de urmat. Pentru mine nu este cu nimic mai presus de fasciștii care, în numele unor idei, duceau oamenii în lagăr.

Dan Puric este drumul către lagărul minții, un fel de fascist al ideilor defuncte. Și care ar trebui să rămână defuncte.

9 Comentarii

 1. Manuela 28 decembrie 2015 la 22:30 - Raspunde

  La orele de economie politică scăpam repede înșirând fraze sforăitoare la începutul cărora scriam “așa cum a spus tov N Ceaușescu”. La fel face și DP azi, doar că l-a schimbat pe Ceaușescu cu Dumnezeu.

 2. Cronicarul 29 decembrie 2015 la 08:43 - Raspunde

  Am citit “Despre omul frumos” si pot sa zic ca atata Dumnezeu in sus si Dumnezeu in jos am vazut doar in cartile de rugaciuni. Omul filosofeaza spre aberatie.

 3. NERO 29 decembrie 2015 la 18:19 - Raspunde

  Numai contradictii si autonegari in textul de mai sus

 4. Camelian Propinatiu 30 decembrie 2015 la 11:39 - Raspunde

  Instructiva este interogatia cum de ce a fost ales Andrei Plesu, când aceleasi idei demolatoare se gaseau si la Mircea Dinescu si alti critici nemilosi ai lui Dan Puric:
  http://www.catavencii.ro/dan-puric-mima-cu-premeditare/
  Tocmai pentru a ilustra in postromânism diferenta strivitoare de sustinere civica a linşatului mediatic: http://www.revista22.ro/articol-39239.html
  http://www.observatorcultural.ro/articol/miting-de-solidarizare-cu-andrei-plesu-2/

  • Robin Molnar 30 decembrie 2015 la 17:40 - Raspunde

   Argumentul Dumneavoastră se bazează pe demontarea detractorilor, nu a faptelor? Pe bune?

 5. Kathy Bates 02 ianuarie 2016 la 15:36 - Raspunde

  Puricul şi ceilalţi purici din peisajul public de la noi, în frunte cu Mircea Badea, fac un lucru interesant. Acelaşi lucru pe care nu l-au înţeles la Borat. “A insultat Kazahstanul!” De fapt tipul a folosit motivul străinului fraier pentru a parodia maniile şi obiceiurile ghiolbanilor din Vest. O variantă mai simplistă şi mârlănească a ceea ce făcea Sadoveanu în “Zodia Cancerului”.

  Cândva, Victoria Stoiciu a scris aşa: “copil în URSS fiind, visam că va fi un război mondial şi o să cad în luptă cu invadatorii fascişti şi capitalişti.”

  Lătrăii de tastatură au muşcat imediat momeala. Nici măcar nu s-a gândit vreunul că povestea era inventată. Pentru dobitocii de dreapta era de ajuns să audă “duşmanii fascişti şi capitalişti” ca să aibă motiv să urle precum şacalii. Ceea ce de altfel urmărea şi ea când a scris.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.