Asistenți sexuali pentru persoanele cu dizabilități?

Convenția universală a drepturilor omului nu include și dreptul la o viață sexuală, deși convenția europeană a drepturilor omului oferă dreptul la intimitate, dreptul de a avea o viață și dreptul de a nu fi discriminat.

Cu toate acestea, doar foarte puține țări europene – eu știu doar de Olanda – oferă surogate sexuale oamenilor care, din motive obiective, nu-și pot găsi de unii singuri niște parteneri sexuali, nici măcar prostituate.

Mi se pare ciudat. Adică, înțeleg viziunea puritan-bisericoasă a iraționalului politic. Dar nu înțeleg de ce componenta umană a unei chestiuni sensibile nu este sau nu poate fi luată în considerare, subiectul scăpând pe sub radarul tuturor cetățenilor care n-au avut de-a face cu persoane cu dizabilități.

De ce niște oameni care suferă de niște aspecte cumplite nu pot să-și găsească o minimă alinare în activități sexuale care, altfel, nouă ne sunt cotidiene? Și nu mă refer musai la contact sexual, deși nu-l exclud, dar un masaj erotic și un pic de erotism ar putea primi și oamenii ăia, adulții ăia.

Pentru că sunt oameni și pentru că oamenii au nevoie și de afecțiune erotică, nu doar de amiciție și înțelegere nețărmurită.

Câteodată, o atingere schimbă tot.

În fond, ce este și ce poate fi mai important și mai uman decât să ajuți pe cineva aflat la un necaz năprasnic?

2 Comentarii

  1. Laurentiu 13 iulie 2013 la 18:58 - Raspunde

    Corect! Drepturi egale indiferent de sex, natie sau probleme fizice!

    • Robin Molnar 24 iulie 2013 la 07:37 - Raspunde

      Păi, no, toți oamenii au nevoie de o formă, sau alta, de erotism.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.