Băsescu, Antonescu și evreii

Băsescu a jignit aseară casa regală cu niște declarații semi-adevărate dar condamnabile. Nu poți să spui că regele a fost un trădător pro-rus. Pentru că nu a fost.

Acest argument este suficient în această discuție, însă mulți au intrat în lumina ridicolului vorbind despre niște chestii pe care fie nu le-au înțeles, fie le-au prezentat rupte din context. Și majoritatea n-au știut nici măcar ce zi a fost ieri. Gen Stelian Tănase, de profesie istoric.

No, toată lumea era, vai, oripilată că Antonescu a trimis în lagăre 130,000 de evrei (nu i-a executat sau ceva). Dar niciunul nu și-a amintit că în timpul ocupației militare sovietice din Basarabia, evreii erau colaboraționiști și sabotori și nu puțini au fost soldații români opăriți de evreii care aruncau cu apă fiartă după soldații români. Nu puțini soldați români au murit de grenade aruncate de evrei în locurile unde staționau soldații noștri, ceea ce în termeni juridici internaționali se cheamă sabotaj și se pedepsește cu moartea (dar soldații aveau ordin să n-o facă).

Și, mai mult, România era mereu în pragul nerecunoașterii internaționale (de unde rezultând grave probleme în relațiile cu alte state) și alte sancțiuni pe linia aceasta, până când minoritatea evreiască din România n-a fost recunoscută oficial. Adică au șantajat țara toată și i-au pus bețe în roate în cancelariile străine pentru obținerea unor foloase de grup (care nu-i ajutau cu nimic, doar din orgoliu).

Dar asta nu-și mai amintește nimeni. Cum nimeni nu mai știe că Ion Antonescu a organizat linia de apărare împotriva generalului von Mackensen în 1917, când capitala țării se mutase interimar la Iași, restul țării fiind sub ocupație după dezastroasele campanii militare din 1916.

E ușor să condamni acum un erou național și să spui că a fost o canalie fascistă, într-o vreme în care toată Europa era socialistă, naționalistă sau național-socialistă (că altfel n-am fi avut cel de-al doilea război  mondial). E ușor al dreq. Dar să încerci să înțelegi ce-a fost atunci e greu, mai bine pui botul la manipulările de la televizor.

Și, la naiba, la dracu, mă doare inima să văd pentru niște interese de moment, interese care vor ține trei zile sau până la următoarea mare știre, ne căcăm pe istoria noastră aia reală și o îmbrățișăm din nou pe cea comunist-iliesceană! Mă doare să văd că ne disprețuim singuri trecutul. De parcă am fi fost o insulă de brute și carnagii într-o lume plină de ponei roz, curcubeie și fericire.

13 Comentarii

 1. lupeneanul 23 iunie 2011 la 09:37 - Raspunde

  defapt declaratile astea sunt facute din interes.casa regala are o avere de vreo 300 mil de euro. iar in romania, pe langa familia regala, mai exista un print, paul care este nepotul regelui mihai ( carol al doilea a mai avut un fiu carol grigore dintr-o casatorie nelegitima) si care se considera adevaratul urmas al casei regale din romania, pentru ca tatal sau a fost primul urmas a lui carol al doilea. si cum base a botezat copilul acestui print paul ,putem trage singuri conculuziile.
  ma intreb oare ce ar fi facut base daca era in locul regelui mihai. sa ii fi zi rusi… prietene ne cam incurci, noi aici vrem republica socialista ,deci nu avem ce face cu un rege.. asa ca ia tu tot ce vrei de aici si dispari,….

 2. albescu dorian 23 iunie 2011 la 09:42 - Raspunde

  Singurul rege autentic al Romaniei a fost Carol 1, un iuncher prusac veritabil.. Din pacate, singura sa fiica, Ileana, a murit cand era copil..Ferdinant, care era nepotul lui Carol 1, era un mascul slab .. Nevasta sa, regina Maria, il insela pe fata cu tot ceea ce ii cadea sub fusta.. Sturza, un urmas de fanariot, ofiteri romani si..canadieni..!! N-a iertat nimic.. Era o englezoaica vesnic in calduri.. Citeste Memoriile lui Argentoianu, o alta javra, care a fost prim ministru si ministru de interne in perioada respectiva.. A murit in puscarie la Abrud, cred !, si si-a meritat soarta !!
  Carol 2 a fost un afemeiat si un hot, de rar mai vezi.. Chiar Carol 1 spunea despre el..
  * Uite. asta s_a adaptat asa de bine la Romania, ca hot si bandit, de zici ca_i roman sadea..* Si pustiul avea doar 4 ani !!.. Avea un fel de defect, in sensul ca tot timpul ii era in erectie si a facut la copii din flori peste tot in Romania si aiurea,, Chiar Mihai are un frate vitreg, care ii contesta domnia.. Carol 2 a furat mai dihai ca politicienii de azi.. cu Austnitz, Malaxa si alti evrei descurcareti..Citeste Regele Papaelibus..
  Mihai a participat la parazi legionare. mai de voie, mai de nevoie, imbracat in uniforma legionara si salutand cu salutul legionar.. Asa incat, incearca sa nu iti faci idoli !! Numai Dumnezeu e drept ..

  Notă: Comentariu editat de admin, cu mențiunea: domnule Dorian, comentariile pot fi și anonime, dar când sunt semnate doar cu “…….” ele nu vor fi aprobate și e păcat de efortul depus la scrierea lor. Mulțumesc.

  • Robin Molnar 23 iunie 2011 la 10:59 - Raspunde

   OK, ai ceva care să susțină teoria ta? Vreo sursă, vreo chestie? Sau doar tocești tastatura?

   • lupeneanul 23 iunie 2011 la 15:36 - Raspunde

    in mare parte are dreptate, doar parte cu mihai I in uniforma legionara mi-e greu sa o cred.

 3. Albescu Dorian 23 iunie 2011 la 22:46 - Raspunde

  Cauta in arhiva de filme a Muzeului de Istorie a Romaniei..Il vei vedea pe Mihai alaturi de Horia Sima si Antonescu, inainte de Rebeliunea Legionara, salutand o parada legionara.. . Ca sa faca pe placul lui Hitler, si Antonescu a fost aliat cu legionarii. Pana la Rebeliune, cum zic..De fapt, Corneliu Zelea Codreanu, primul lider legionar, a fost executat din prdinul lui Carol 2, tatal lui Mihai. Dupa fuga lui Carol, determinata de Antonescu, Mihai s-a facut frate si cu acesta si cu legionarii, ca sa vezi ce il iubea pe taica-sau.!! De fapt, dorea tronul… Chiar ma mir ca nu s-au impuscat tata cu fiu, asa cum a facut printul Nicolae, cand a tras si l-a ranit pe fratele sau, Carol.. La rusi a fost si mai rau: tarul Ivan cel Groaznic si-a omorat fiul, Petru 1, desi era un tip cult si educat in Anglia, a facut la fel cu unul din fii, Elcaterina a doua si-a otravit sotul etc.. Puterea conrupe.. Cuza traia in palatul voievodal cu o amanta, pe langa sotia sa Elena, care suporta tot.. In inchisoarea de la Jilava, legionarii au ucis foarte multi comunisti si evrei, dar curios, Ceausescu a scapat.. !!. Despre Mihai s-au prezenta multe la tv, inainte de Revolutie, inclusiv filme din perioada grevei regale de pe vremea rusilor si a Anei Pauker, in care facea dresaj de caini de vanatoare, in timp ce studenti regalisti fanatici infundau beciurile Securitatii. .A fost prezentat si pe TVR1, cand se opunea Iliescu sa intre Regele in tara.. Dar voi erati pustani pe atunici.. In concluzie, nu va faceti idoli, ca nu merita.. Bogatii vor fi intodeauna corupti, abuzivi si viciati.. Lenin a fost evreu, a fost agent german si a dat Germanie, prin pacea de la Brsc-Litovsk, o treine din Rusia tarista.. A fost homosexual si a murit de sifilis.. Ura rusii, toti aghiotantii lui fiind evrei ca Trotki sau gruzini, ca Stalin..sau..basarabeni, romani adica..!! Trotki a fost impuscat de KGB ul lui Stalin undeva prin America Latina, unde fugise dupa moartea lui Lenin.. Aceasta sunt culorile cenusii.
  Pe de alta parte insa, Lenin a emancipat Rusia, electrificand orasele si satele rusesti, Corneliu Zelea Codreanu a construit camine studentesti, cu voluntari legionari.. Deci nu puteti voi, niste epigoni, sa va erijati in judecatori de inalta clasa, ai istoriei..

  • TNH 23 iunie 2011 la 23:11 - Raspunde

   Atâta te zbați să murdărești numele lui Mihai I, încât nu ai timp să dai o raită pe Wikipedia să citești că el însuși a recunoscut că a fost o marionetă în mâinile lui Antonescu, motiv pentru care a închis ochii la multe lucruri. Atât acțiunile cât, mai ales, lipsa altor acțiuni sunt de netăgăduit. Știm asta, știe toată lumea asta, omul a recunoscut public de o mie de ori acest adevăr, deci n-are rost să vii să ne spui că Mihai I a făcut și a dres și acum se dă pe după vișin. Un lucru bun a făcut și el la viața lui: și-a asumat greșelile. Hai să nu mai spunem că nu și le-a asumat.

  • Robin Molnar 24 iunie 2011 la 08:15 - Raspunde

   Tot legionarii l-au ucis și pe I.G. Duca pe peronul gării Sinaia, nu? Deci hai să nu fim mai catolici decât ne șade bine.

 4. joita lucian 24 iunie 2011 la 14:52 - Raspunde

  stii cum este dupa razboi multi viterji se arata…ca prea prost e Basescu al nostru…si prea nesimtit devine pe zi ce trece…mai are un pic si concureza cu Raposatul!

  • Robin Molnar 24 iunie 2011 la 23:41 - Raspunde

   Mai are până să-l ajungă. Vreo trei mineriade și o lovitură de stat. =))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.