Berea care nu este bere

Dom’ne, nu am treabă cu gusturile fiecăruia, dar când, bând o bere de-a mea, mi se spune că berea trebuie să fie bere, cu gust de hamei și atât și fără arome, îmi crește tensiunea până la cer.

Nu din alt motiv, ci pentru că aceasta este o atitudine anti-progresistă. Dom’ne, dacă nu vrei să bei bere cu arome de fructe, nu ești obligat să bei, dar nici nu-mi cade bine când sunt denigrat pe principiul că Berea cu arome nu mai este bere.

Dacă toți oamenii de-a lungul istoriei ar fi fost atât de încuiați, n-ar mai fi inventat diverse băuturi foarte populare, de la vișinată la cidru. Pentru că țuica e țuică, iar vinul, vin. Ce cremă de whiskey? Sau bere neagră servită caldă? Sau bere albă, nefiltrată? Sau vin de strugurei? Sau cognac?

Hai, bă, mai lăsați-mă cu atitudinile astea înguste. Dacă bei o bere simplă nu ești mai bărbat, mai potent, mai inteligent sau mai sexos. Iar dacă te dai mare că bei numai un anumit tip de bere, dacă te lauzi că berea pe care o bei tu e bere, în timp ce restul beau poșircă, arăți doar câte de prost ești și câte unități astronomice de vid ai între neuron și oasele craniului sau, invers, cât de compactată este prostia la tine în craniu, când nu lasă niciun electron să circule între sinapse…

În fond, de ce nu lași lumea să se bucure de ceea ce bea, indiferent dacă este pe gustul tău, sau nu?

P.S. Da, mie îmi place Ciuc cu lămâie. Are gust de limonadă și nu-mi pute gura a mămăligă de hamei după ea.

4 Comentarii

 1. joita lucian 12 aprilie 2012 la 13:58 - Raspunde

  La gust e buna dar la sanatate ba….si mie imi place aiai cu lamaie..dar e o prostie ….de fapt cam tot ce este alcool e bulshit la noi in comert!

  • Robin Molnar 26 aprilie 2012 la 08:20 - Raspunde

   Zaraza de cinci stele e porcărie?

   • joita lucian 26 aprilie 2012 la 11:35 - Raspunde

    NU ma pricep..dar discutam cu nutritionistul asta Mencinicovski…si te ia cu tremurat daca stii ce bagam in noi…si ne intrebam de ce cancerul este in floare!

    • Robin Molnar 27 aprilie 2012 la 08:33 - Raspunde

     Cred că e și ceva predispoziție genetică la cancer.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.