Boc, Securitatea și rezistența

Se pare că unul dintre verii premierului Emil Boc, Teodor Boc – preotul localității Răchițele, are o problemă cu un mort pe nume Teodor Șușman, care mort zice-se că ar fi fost parte din rezistența anti-comunistă.

Povestea pe scurt:

Teodor Șușman (supranumit și "Tatăl moților" pentru că a obținut de la rege drepturile moților) avea niște gatere de lemn și o brumă de avere (a fost primar de mai multe ori și a avut timp să-și facă), dar au venit comuniștii la putere și i-au luat tot, și din ceea ce i-au confiscat, o parte și-ar fi însușit și Suciu Pașcu, primarul instaurat de comuniști. Acesta, ca să scape nepedepsit (a fost prins cu lemnul în bătătură), a promis că va concura pentru prinderea lui Șușman.

Evident, Securitatea tot încerca să-l prindă pe "dușmanul poporului", lucru pentru care a împânzit satul cu securiști și colaboratori. Dovadă stă faptul că Teodor Șușman a fost înconjurat de săteni pentru a fi linșat arestat, lucru care l-a făcut să se sinucidă. Asta, conform actelor oficiale. Eu cred că a fost ca-n bancul acela:

– Care au fost ultimele cuvinte ale lui Stalin înainte de a se sinucide?

– Nu trageți, tovarăși!

Amu, despre povestea asta, mai pe lung, cu ceva mai multă trădare, Securitate, 30 de arginți și alte asemenea specifice anilor 1950 puteți citi în:

Deci să recapitulăm: avem un preot văr de Prim-ministru care dă telefoane de amenințare, care preot este fiul unui primar instaurat de comuniști (speculație: pe principiul colaborării exemplare în racolare și informare), care primar a fost executat în semn de răzbunare (ca și notă personală: un comunist bun este un comunist mort). Localnicii (speculație: de la gradul de locotenent în sus) l-au prins în sat pe Teodor Șușman care, din cauza circumstanțelor dificile (speculație: aflându-se, cel mai probabil, pe traiectoria unor gloanțe) s-a sinucis, coincidență sau nu, prin împușcare.

Mișto, nu?

4 Comentarii

 1. Mihai Todor 23 iunie 2010 la 00:01 - Raspunde

  Că tot veni vorba de piticanie, iote că [url=http://idle.slashdot.org/article.pl?sid=10/06/18/1658209]o ajuns și pe slashdot[/url] 😆

 2. Bogdan Epureanu 23 iunie 2010 la 03:31 - Raspunde

  Nu stiu ce aveti voi cu purtatorul de cuvant a presedintelui… isi face si el meseria. :))

  • Robin Molnar 23 iunie 2010 la 08:34 - Raspunde

   =D N-am nimic cu dumnealui. =D Cu rudele dumnealui am o problemă. =D

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.