2 Comentarii

 1. Malin 21 iulie 2016 la 16:49 - Raspunde

  Ceea ce vrei e utopic din doua motive:

  1. Nu pot sa le puna interdictie dicatorilor pentru ca ei fie furnizeaza produse ieftine europenilor (la noi ajung scumpe doar ca sa manance si gura intermediarilor o paine) sclavagindu-si poporul, fie accepta sa scape anumite tari ale UE de “gunoaie”.
  2. In ceea ce priveste pedepsele UE a facut exact opusul si anume a impus tarilor membre sa adopte si sa aplice doctrina Parot ceea ce a facut ca sa iasa din parnaie o gramada de condamnati pe viata (criminali, violatori, pedofili, teroristi etc.) mult prea devreme si fara sa fie reabilitati in vreun fel. Numai in Spania au fost anul trecut cel putin 5 cazuri de recidiva majora, iar evident familia celui ucis sau abuzat e doar o victima colaterala pentru UE si nimic mai mult.

  Dupa felul in care s-a condus uniunea din 2004 si pana in prezent ai trage concluzia ca intreaga UE e condusa doar de niste comunisti oportunisti si nu de niste oameni responsabili.

 2. Tudor 27 iulie 2016 la 16:35 - Raspunde

  Nu se va intampla aproape niciodata pentru ca interesele economice vor fi cele care dicteaza relatiile noastre cu celelalte tari.

  Spre exemplu, daca ne-am apuca sa amenintam serios dictatorii din tarile africane de unde extragem resurse ieftine si aruncam deseuri electronice ce se va intampla? Fie vom intra in razboi cu acea tara, fie ne vom retrage.

  Ori nimeni nu vrea sa riste un razboi pentru anumite resurse. Pierderile economice sunt mai mici atunci cand il lasi pe dictatorul ala sa-si faca de cap iar tu sa extragi minereu ieftin fata de un razbpoi cu acea tara. Cel mai bine a exemplificat acest lucru filmul “Lord of War” a carei scena din final poate fi extrapolata si in alte domenii:

  https://www.youtube.com/watch?v=VFZ4Rvxhx5w

  Iar articolul recent din TheGuardian, vine ca o confirmare in plus a realitatii triste in care traim:

  https://www.theguardian.com/world/2016/jul/27/weapons-flowing-eastern-europe-middle-east-revealed-arms-trade-syria [Da, ne aflam si noi pe acea lista 🙁 ]

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.