Cel mai mare ghetou, în Cluj-Napoca

O să sune cam dureros, dar avem în România un mare ghetou, în Cluj-Napoca, pentru că nu știu dacă ați fost recent pe la noi prin urbe, dar deunăzi am fost pe strada Horea din centrul orașului și am numărat nu mai puțin de 100 de graffiti, care mai de care mai urâte și mai lipsite de expresivitate.

Problema, oameni buni, este că tot orașul este infestat de graffiti, de parcă am fi aterizat în Bronx-ul anilor 1980. Totuși, în centrul orașului se vede cel mai bine cum orașul se transformă într-un ghetou, în Cluj-Napoca primăria nefiind capabilă să ia măsurile necesare corespunzătoare ameliorării situației.

Pur și simplu, mi-e și jenă de toți străinii care vin să ne vadă, peste 400,000 doar anul trecut, care vin și văd clădiri vechi mânjite cu jeg “artistic”, de n-ai unde să faci o poză mai ca lumea cu orașul, că nu găsești un perete curat!

Astfel, dacă pe vremea lui Funar aveam bănci tricolore, acum particularitatea orașului este că toți pereții sunt mânjiți cu rahat colorat.

2 Comentarii

  1. Malin 16 aprilie 2017 la 13:21 - Raspunde

    Sa inteleg ca n-ai prea fost prin Franta ca sa vezi ce inseamna un adevarat mare ghetou pentru ca acolo toata tara e spoita cu graffiti.
    Si apropo de strainii aia care vin. Sunt printre ei si francezi pentru ca daca da atunci se explica…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.