Client fidel, cumpăr sondă Geiger

Citim de pe Deutche Welle:

Un scandal privind siguranţa alimentară ia amploare în mai multe landuri germane, după ce săptămâna trecută au fost descoperite în ouă şi carnea de pui urme de dioxină, un compus chimic otrăvitor.

Dioxina este una dintre cele mai cancerigene substanțe cunoscute de om. Să dăm la o parte perdeaua de fum și vraja dată de formularea: “urme de dioxină”. Știți ce înseamnă “urme de… “? E simplu: s-a găsit dioxină în alimente. E formulat așa doar ca să nu intre lumea în panică. Urme, auzi.! Dar ce, s-a stabilit exact o proteină care apare doar ca rezultat al reacției chimice dintre dioxină și aliment? Nu, nu există așa ceva, e vrăjeală. Bun, să revenim la dioxină.

Numai te uiți la ea și deja simți cum te ia cu leucemie și alte cancere de-astea. No, eu mă gândesc că dacă în Germania s-a descoperit, păi în România, unde nu se fac așa controale, ăștia ar fi în stare să bage și uraniu sau apă grea în alimente, orice, numai să tragă mai greu la cântar. Așadar, cumpăr o sondă Geiger pentru materiale radioactive, că aș vrea să-mi iau un salam și niște roșii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.