Comunicare și dezbatere

Fără dezbatere și comunicare, nu putem avea o societate civică sănătoasă. La fel cum fără educație sexuală nu putem să cerem prea mult de la tinerele generații. Dar să nu divaghez.

Având un blog, am "onoarea și privilegiul" de a primi tot felul de comentarii, care mai de care mai interesante. Asta este bine. Ce nu este bine? Păi din ce în ce mai des trebuie să blochez comentarii care nu comunică nimic, sau care dorind să-l introducă pe autor în dezbatere, nu fac decât să polueze mediul internetic, lucru pentru care mă văd nevoit să le ascund privirii.

Adică observ o din ce în ce mai stringentă nevoie a tinerei generații de a comunica. Însă nu prea știe cum. Observ cum încearcă să intre sau să genereze dezbateri, dar nu știu cum să o facă. Ceea ce este trist, pentru că nu mai există argumentație sau fir logic.

M;ă gândesc că dacă țara nu i-ar vrea proști, ar băga în programa de dirigenție și niște ore de comunicare și dezbatere, pentru că este esențial să găsești argumentele cele mai bune, cele mai valide, care să adaucă un plus de valoare la orice afirmație.

Altfel, să vin cu un exemplu:

Articol: HIS (ATI) Radeon 3650 AGP

Numele autorului: habar naveti

Titlu: BITCHES!!!

Comentariu:

XD BA! DECI E VARZA PLACA ASTA VIDEO!!! EU NVIDIA GT 220 SI MERGE TOTU’ CA UNS SI LA MAX!!!
JOCURI CA LEFT 4 DEAD 1/2 COD 4 COD6 GTA4 NFS DE LA MW LA CARBON PRO STREET UNDERCOVER SHIFT SI NITRO IMI MERG LA MAX!
ASA CA LASATI VRAJELILE TRECETI PE PCI EXPRESS SI DATI 5 MILIOANE JUMA’ PE PLACA VIDEO SI VREO SASE PE PCI SI AVETI PLACA DE 1.5 GB!!!!!!!!

IP: 89.136.6.70

Se observă frumoasa încercare de argumentare a autorului (bine, stă cam greu cu gramatica, probabil de la GTA4 i se trage). Da, am spus că aceea este cea mai puternică placă video pe AGP. Mă rog, este una dintre cele mai puternice. Faptul că obosiții de la nVidia au contracte speciale cu unii producători de jocuri nu este un argument în cinstea lor (cred că vor lua amendă de la UE pe chestia asta, cum și Intel a luat).

La fel, autorul ne spune să dăm 140 de euro pe o placă video. Interesant, când o să muncească el pentru banii ăia, atunci va putea să ne recomande (vă rog să observați diferența de nuanță) ce și cum. Plus că, așa cum a spus și Mihai Todor, nu ai cum să compari o placă video pe AGP cu una pe PCI Express (tehnic, dacă te referi doar la anumite aspecte ai cum, pentru că performanța unei plăci video nu depinde strict numai de lățimea și viteza magistralei de transfer a datelor, ci și de  puterea de calcul a unui GPU, dar să nu divaghez).

Este trist, oricum, ceea ce se întâmplă și sunt din ce în ce mai convins că țara ne vrea proști.

4 Comentarii

 1. Jocurii 21 iunie 2010 la 05:44 - Raspunde

  Asta e cel mai important mai ales comunicarea care fara ea nu rezolvi nici o problema bine admin pentru post

  • Robin Molnar 21 iunie 2010 la 08:23 - Raspunde

   =D Comunicarea se referă și la gramatică, nu? =D

 2. ciresica 21 iunie 2010 la 07:18 - Raspunde

  1. eu te-as fi pus sa imi traduci ceea ce a scris pustiulica ala acolo pentru ca pentru mine e scris in chineza
  2. o sa fii surprins cand o sa afli ca sunt si oameni maturi care nu stiu sa se exprima. Adica ei isi doresc mere si cer pere. Este absolut firesc in secolul asta in romanica sa nu stii sa te exprimi.

  • Robin Molnar 21 iunie 2010 la 08:26 - Raspunde

   =D 1. În acest caz, ignoranța este o binecuvântare. =D 2. Nu, n-aș fi sunt surprins. =D

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.