Comunismul e în floare

Şi în mentalitate şi în apucături. Să fiu mai explicit. Când te uiţi la ştiri ce vezi? Violuri, omoruri, etc? Fals, nu le vezi, ţi se povesteşte despre ele, dar nu le vezi, că imaginea este blurată (neclară), pentru a-i proteja pe privitori.

Ca şi comparaţie în Regatul Unit al Marii Britanii (Scoţiei şi Irlandei de Nord, în fine, că asta e denumirea oficială a "Angliei") te uiţi la ştiri şi acolo vezi, în clar, sânge, cadavre, membre, etc în funcţie de ceea ce s-a întâmplat acolo. Şi eu cred că e mai corect sistemul lor pentru că dacă nu îţi plac astfel de ştiri nu te uiţi. Simplu. Celor care rezistă să se uite nu li se interzice să vadă realitatea aşa cum este ea, neprelucrată, cum se întâmplă la noi.

La ei ştirile sunt organizate după nişte principii. Primele 5 -10 minute sunt ştiri generale. E o pauză (în general, dar nu întotdeauna) după care sunt ştirile oribile şi nencenturate, astfel încât cei sensibili să nu se uite. Simplu. Mai mult, sunt unele emisiuni care la noi ar fi cenzurate din start, dacă s-ar difuza în primul rând. De exemplu era o emisiune despre înfrumuseţarea labiilor şi era despre femeile care nu erau mulţumite de aspectul lor şi alte cele din zona ginecologiei. Şi ăia nu blurau nimic, că nu se consideră a fi material pornografic. Cred că trebuie să ai nişte probleme să vezi ceva ne-erotic ca fiind erotic. Ăia vorbeau acolo despre medicină, despre durere, despre reacţiile partenerilor, etc. Singura chestie care a fost blurată au fost labiile prezentatoarei, pentru că aşa era în contract, dar în rest nu se cenzurează nimic.

Mai era o emisiune cu "boli ciudate" de genul bătăturilor în călcâie sau a sânilor de dimensiuni diferite (care mie mi se par normali, dar în fine) mergând până la chestii greţoase de genul eczemelor şi ciupericlor de piele, etc. Greţoase. Şi emisiunea spunea aşa: dacă vrei te uiţi, dacă nu, nu. Simplu.

La noi nu, că noi suntem mai puritani şi noi ne protejăm cetăţenii, după principiul: "cetăţenii n-au discernământ şi nu ştiu la ce să se uite". La noi n-apuci să vezi realitatea că trebuie blurată astfel încât să nu dea şoc… Nu înţeleg (şi mă bucur de asta) ce anume NU este şocant la o crimă. De exemplu.

Suntem încă nişte comunişt!

Şi o idee şi pentru televiziuni, nu doar pentru CNA.

6 Comentarii

 1. Anca 19 februarie 2009 la 09:14 - Raspunde

  Ar fi o idee, si-asa romanii sunt obsedati de morbid si hidos, dar \”nu suporta sa\” vada imagini de acest gen neprelucrate. Pai ori iti place ori nu-ti place! Trebuie sa inteleaga ca stirile oribile nu sunt un spectacol, sunt reale!

  • Robin Molnar 19 februarie 2009 la 09:43 - Raspunde

   😆 Da, dar şi ei îs de-ai noştri şi trebuie protejaţi… 😆

 2. skywalker 19 februarie 2009 la 18:22 - Raspunde

  Da frate, noi suntem prosti si retardati si tu esti cel mai smeker1 mi-e sila de gindirea ta la fel cum imi e de lucrurile oribile din mass-media. tu inca nu ai aflat ca mai sunt si copii care se uita la stiri ❓ sau e mai bine sa-i pregatim pentru viata dura ce va sa vina ❓ si imaginile oribile de pe youtube sunt cenzurate, daca nu stiai. bleah… daca nu iti convine, bej in regatul unit ❗

  • Robin Molnar 19 februarie 2009 la 18:34 - Raspunde

   :woohoo: Măcar acum eşti sincer! :woohoo: Copii ce treabă au să se uite la ştiri? 😀 În fine, n-are rost să cădem în polemică. 😆

 3. skywalker 19 februarie 2009 la 19:54 - Raspunde

  intodeauna am fost sincer, apreciez unele lucruri la tine, dar de data asta ai dat-o in bara. ti-am mai spus, daca vrei sa vezi la televizor corpuri insingerate, emigreaza in uk, garantez ca e ce mai buna solutie.

  • Robin Molnar 20 februarie 2009 la 06:30 - Raspunde

   :woohoo: Nu este vorba că vreau să văd corpuri însângerate, pentru că pe mine mă ia cu tremurici când văd sânge. Este vorba despre cenzurarea realităţii, despre îndulcirea ei, etc… 😆

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.