8 Comentarii

 1. TNH 28 iunie 2010 la 21:49 - Raspunde

  Eu am o părere foarte bună despre contractele prenupţiale. Nu din cauză că am prea mulţi bani, ci dimpotrivă, n-aş vrea ca în cazul în care mă căsătoresc cu cineva care câştigă/are mai mulţi bani decât mine, la o adică să-mi scoată ochii că m-am căsătorit cu el pentru bani. Eu zic că e mult mai fair-play aşa, oricare ar fi motivele pentru care oamenii le încheie. Teoretic, toţi oamenii îşi jură iubire eternă, dar când ajung să ţină socoteala banilor, treburile se cam complică.
  P.S. Nu, nu ştiu pe nimeni care să fi încheiat un astfel de contract. Tocmai de aceea, aş vrea să fiu mai inteligentă decât restul lumii şi să-mi apăr sărăcia, dacă pot spune aşa fără să-i jignesc pe cei cu adevărat săraci. Bine, toate astea în cazul în care n-o să mă mut la mănăstire, aşa cum am auzit că plănuiesc. =D

 2. Mihai Todor 28 iunie 2010 la 23:54 - Raspunde

  Distrează-te cu [url=http://www.esquire.com/the-side/feature/tiger-woods-prenup-120409]astea[/url]. Cel mai faimos dintre ele cred că e [url=http://www.arrunada.org/en/Teaching-Materials/e118/The-prenuptial-agreement-between-Catherine-Zeta-Jones-and-Michael-Douglas.axd]ăsta[/url].

  • Robin Molnar 29 iunie 2010 la 08:26 - Raspunde

   =D Ce chestie! =D La așa ceva nu m-am gândit. Zici că negociau chirii. =D

 3. moonlight 29 iunie 2010 la 16:06 - Raspunde

  Dacă vorbim de protejarea bunurilor proprii pe care cei doi le au dinainte de căsătorie, atunci legea e clară, acestea nu intră la împărţeală în caz de divorţ, fiecare pleacă din căsătorie cu ce a avut dinainte. Doar ce se dobândeşte după căsătorie se consideră bunuri comune.
  Cred că un contract prenupţial ar oferi multiple posibilităţi de şantaj între soţi. Şi unde ar mai fi unitatea în căsnicie dacă fiecare ar ţine cont de cât aduce el faţă de cât aduce celălalt?
  Oricum, în România, un asemenea act este nul de drept. Articolul 30 din Codul Familiei spune că \”Bunurile dobandite in timpul casatoriei, de oricare dintre soti, sunt, de la data dobandirii lor, bunuri comune ale sotilor. Orice conventie contrara este nula. Calitatea de bun comun nu trebuie sa fie dovedita. \”.

  • Robin Molnar 30 iunie 2010 la 09:38 - Raspunde

   =) Asta n-o mai știam. Auzisem că ele vor fi reglementate în noul Cod Civil. =)

 4. moonlight 30 iunie 2010 la 15:25 - Raspunde

  Dap, vor fi, dar până intră în vigoare… o să avem noi nepoţi =))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.