Crima din familia Teodorescu

De câteva zile bune ăștia de la TV mă seacă cu moartea doctoriței din Brașov, fie-i țărâna ușoară, al cărei soț este un fost procuror, ba că a omorât-o un traficant de droguri, ba că a omorât-o cineva din anturajul soțului.

Să le luăm pe rând. În primul rând, domnul Victor Teodorescu este un fost procuror, deci probabil a băgat câțiva oameni după gratii. Apoi, fiind fost procuror, este jurist, deci are ceva pregătire de specialitate, pregătire pe care a folosit-o manevrând sistemul într-un fel greșit, dacă mă întrebați pe mine, dar nu ilegal.

Adică omul era administratorul unei societăți din industria imobiliară. Când, din cauza crizei, aceasta a dat faliment, fostul administrator a devenit, brusc, avocatul creditorilor care doreau să-și recupereze banii firmei falimentate de același om. Adică fostul procuror juca la dublu.

Mai departe, poliția a spus că fostul procuror are anturajul necesar săvârșirii acestei crime extrem de violente. Ceea ce mă face să mă întreb, de fapt, care este mentalitatea și moralitatea domnului fost procuror. Fiindcă în aparență se pare că dumnealui s-ar fi dat cu tot felul de mafioți dubioși.

Nu cred că femeia a fost ucisă pentru medicamentele psihotrope (sau de care naiba erau). Cred, însă, că a fost ucisă cu pasiune, ciopârțită dincolo de orice termen de comparație. Nu mai știu, erau patruzeci sau șaizeci de plăgi înjunghiate. Asta înseamnă ură. De obicei sumele mari de bani determină așa o ură puternică, nicidecum cutiile cu Bilobil sau mai știu eu ce.

La știri s-a spus că lângă locul crimei, pe un robinet, s-au găsit amprentele unui traficant de droguri. Se poate, nu zic nu. Poate că ăla a omorât-o. Sau poate că ăla era amantul femeii (chiar din răzbunare față de soț, de ce nu?) și s-a spălat pe mâni după o “treabă”, cine poate ști exact?

Prin aceste aberații vreau doar să subliniez un aspect:

– Cine naiba are încredere în ce spun foștii colegi ai unui tip cu o moralitate îndoielnică? Când faci o gaură de 18 milioane de euro, cam ai bani să-ți cumperi un fost coleg de încredere, doi și să bagi la bulă pe oricine.

Nu, n-o cred pe aia cu: soția lui habar n-avea cu ce se ocupă soțul ei. Dacă partenerul de viață îți vine acasă cu un portbagaj de bani, e cazul să te gândești unde fugiți în lume, că ăla nu e lucru curat. Mai ales că marțea nu sunt extrageri la 6 din 49…

După părerea mea, poate greșesc, să-mi fie cu iertare Doamne, dar momentan cred că fostul procuror și-a atras singur drama asta asupra întregii familii. Ce s-a întâmplat acolo este o răzbunare în stil mafiot. În aceste circumstanțe cred că și domnul Teodorescu este “în zona gri” a legalității, ca să nu spun altceva.

Aaa! Și o propunere pentru procurori:

– Domnilor, dacă tot faceți cercetări pe lângă Victor Teodorescu, de ce nu investigați și averea dumnealui, respectiv conturile și proprietățile deținute? Nu de alta, dar mie de aici îmi pute a spălare de bani pe acolo și, vorba aia, de la Brașov la Cluj mănânci o pită…

P.S. Și o temă du gândire suplimentară și circumstanțială: ce fel de om renunță la un foarte râvnit post de procuror? Cineva plictisit de a face dreptate? Poate. Cineva care vrea să facă bani, dă-o dracului de dreptate? Poate. Nu putem decât specula. Și nu vrem asta.

Nu, nu vreau să tragem concluzii, vreau doar să explorăm aceste idei și să ne gândim un pic la niște aspecte, mai mult sau mai puțin morale… Oricum, adevărul nu este în mâinile noastre…

10 Comentarii

 1. joita lucian 02 aprilie 2011 la 09:39 - Raspunde

  In genneral in cazurile de omor …se baga de la servicii secrete…pana la ultimul functionar MI…..stiu ei ce stiu….si nu prea se greseste in aceste cazuri…parerea mea!

  • Robin Molnar 02 aprilie 2011 la 18:01 - Raspunde

   Nu știu ce să zic. În cazul ăsta nu m-aș mira să fie serviciile secrete pe fir.

 2. Oana 02 aprilie 2011 la 14:09 - Raspunde

  Eu nu prea m-am uitat la tv in ultima perioada si nu prea stiu despre ce este vorba mai exact si in pus nu prea ma intereseaza, omoruri si toate cele. Ma intereseaza de mine si familia mea. Pana la urma urmei se va gasi cine a omorat-o si ce a fost pus la cale.

 3. Molnar Bianca-Andreea 15 iunie 2011 la 13:55 - Raspunde

  Nici eu nu am mai apucat sa ma uit la TV, dar dupa cate am citit asta nu e lucru curat. Sper sa ma fereasca Dumnezeu de astfel de sot. Oricum asigurarea mea e doar de 3000 lei in caz de deces (care ii revin la tata). HEHE

  • Robin Molnar 15 iunie 2011 la 22:12 - Raspunde

   Când ți-ai făcut asigurarea?

   • Molnar Bianca-Andreea 16 iunie 2011 la 07:47 - Raspunde

    In iulie 2006. Acuma in iulie imi expira. Si o sa o reinnoiesc doar ca pe o suma mai mare.

    • Robin Molnar 16 iunie 2011 la 09:31 - Raspunde

     😀 Ce tare!

     • Molnar Bianca-Andreea 16 iunie 2011 la 10:05 -

      Pai eu m-am gandit ca in caz ca mor sa aveti bani pentru a-mi putea duce trupul la crematoriu.

     • Robin Molnar 16 iunie 2011 la 12:59 -

      😀 Ce drăguț din partea ta. Și eu am una, destul de consistentă, dacă mă întrebi pe mine. 50% tata, 50% mama.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.