16 Comentarii

  1. Tipu' cu RCA Ieftin 2011 02 aprilie 2011 la 01:57 - Raspunde

    N-as avea de ce sa ma plang, pentru ca nu prea le folosesc. E ok un USB sau cel mult un DVD 😀 Ce mai faci cu 700MB?

    • Robin Molnar 02 aprilie 2011 la 18:00 - Raspunde

      Am diskuri vechi, n-am prea mutat de pe CD-uri pe DVD-uri. 🙁

  2. Oana 02 aprilie 2011 la 15:32 - Raspunde

    de ce nu renunti la cd-dvd-uri si iti iei un stick pe usb? Eu cred ca este mai bine asa. Eu una nu prea mai folosesc cd-uri. Am vrut intr-o zi sa copiez de pe un cd niste poze mai vechi dar nu am putut face asta asa ca am renuntat la a face asta.

    • Robin Molnar 02 aprilie 2011 la 18:02 - Raspunde

      Sunt șanse mai mari ca un stick USB să cedeze decât ca un disk să nu mai poată fi citit de niciun CD-ROM.

  3. Tipu' cu RCA Ieftin 2011 02 aprilie 2011 la 16:31 - Raspunde

    Apropo de asta, am gasit azi prin casa o discheta :)) De pe vremea cand ne ajungeau cativa MB sa punem niste fisiere / sa le mutam. Hehe, ce vremuri 😀

    • Robin Molnar 02 aprilie 2011 la 18:04 - Raspunde

      =)) Ce vremuri… Iliescu ne rânjea tâmp la televizor în seara de Revelion și din trei cuvinte spunea paișpe minciuni… Ce vremuri!

  4. Bogdan 02 aprilie 2011 la 23:39 - Raspunde

    CD-urile și DVD-urile nu au viața lungă indiferent de cât de bine le păstrezi mai ales cele comercializate la kilogram. Din experiența proprie, după ce am aruncat zeci de astfel de minuni pot spune că cel mai bine s-au menținut cele scrise pe CDRW și DVDRW.
    Cred că acum cel mai bine este investiția în HDD-uri (nu externe că multe sunt supraevaluate) iar dacă cumperi și un docking-station pe le poți utiliza oricând fără a deschide carcasa. Plus că față de CD/DVD normale, informația se poate modifica.
    Vezi la băieții ăștia că sunt importatori direcți Sharkoon, ce varianta de docking-station te satisface http://www.shop.alienstar.ro/SHARKOON/sort/3a/page/1/

  5. Bogdan 04 aprilie 2011 la 20:04 - Raspunde

    M-am gandit eu 🙂 oricum nu recomand decat chestii pe care as da si eu bani. 😉

    • Robin Molnar 04 aprilie 2011 la 21:31 - Raspunde

      M-am gândit eu. 😀 Toate ca toate, dar de date nu ne batem joc.

  6. Mihai Todor 10 aprilie 2011 la 18:14 - Raspunde

    Eu sunt de părere că un HDD măricel e de preferat în comparație cu discurile optice, deoarece, după cum ai constatat și tu, acestea se duc p***i de suflet relativ repede. De asemenea soluțiile bazate pe memorie FLASH au tendința de a își pierde din sarcină de-a lungul timpului, deci ar trebui ocazional rescrise, ceea ce este, puțin zis, inconvenient. Din câte știu eu, HDD-urile clasice nu sunt afectate de cosmic rays deoarece suprafața de stocare a unui bit este suficient de mare. În același timp, sunt aproape sigur că și acestea se demagnetizează după un număr mai mare de ani, deci e bine să achiziționezi o dată la 4-5 ani câte o pereche de astfel de HDD-uri și să le legi în RAID 1. Ideal e să le folosești pentru a face backup-uri incrementale, cu un sistem de alocare a fișierelor ceva mai inteligent decât NTFS-ul…

    • Robin Molnar 10 aprilie 2011 la 20:37 - Raspunde

      Deh, pentru ZFS îți trebuie un pic de Solaris. Mă rog, aia n-ar fi grav, fiindcă pe Solaris poți avea SMB pentru rețele Windows sau NFS pentru Linux/ Unix. Inconvenientul principal la SunOS este că are o sintaxă ciudată în shell-uri precum Bash. În rest, e destul de stabil.

      • Mihai Todor 11 aprilie 2011 la 04:45 - Raspunde

        Văleu maestre, văd că te-ai documentat bine de când te-or angajat ăștia la HP 😀 Desigur, nu mi-ai spus nimic despre care să nu fi auzit deja 😛

        PS: Dacă nu-ți place bash-ul, încearcă ksh =))

        • Robin Molnar 11 aprilie 2011 la 07:43 - Raspunde

          KSH mi se pare prea ciudat. Măcar Bash seamănă cu ăla de de Linux/ Unix. Sincer să fiu, SunOS nu e chiar sistemul meu de operare favorit. =))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.