CTP despre Ziua Națională

Dacă tot am punctat o mână de idei, mi se pare relevant să reliefez un mănunchi mai larg aparținându-i lui Cristian Tudor Popescu, tot despre Ziua Națională:

„Pe ei, pe mama lor! Înainte, copii!” Nu văd alt îndemn sub care s-ar desfăşura Sărbătoarea Naţională, de vreme ce ne uităm numai la tancuri, avioane şi soldaţi mânjiţi cu negru pe faţă, cu automatul strâns la piept. Mobilizarea pare a fi singurul sentiment pe care doresc să-l stârnească în civili autorităţile organizatoare ale Zilei de 1 Decembrie. Parcă am fi neam de ceceni, crescuţi cu kalaşnikovul de gât de la 7 ani.

Ca să ne batem cu cine? Ce conflict am putea rezolva noi pe cale militară, asta presupunând că nu se defectează jumătate din tancuri şi că pentru celelalte am avea benzină?

CTP

Cred și eu că se impune o reformare a festivităților de 1 Decembrie, de la ceva bolșevic la ceva mai modern, gen: Ziua Porților Deschise (cum a fost la guvern), Noaptea Teatrelor Deschise (cu capodopere din literatura română), Noaptea Filarmonicilor Deschise (că nu toată lumea știe ce a compus Ciprian Porumbescu) și aș oferi gratuitate la transporturile feroviare, pentru o zi, astfel încât lumea să circule cu folos, frate săvadă pe frate, copil să-l vadă pe părinte etc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.