Cum să-ți dai seama dacă România are nevoie de imigranți

Este foarte simplu: dacă sunt joburi pe care nu le-ai face, dacă sunt cerute și cineva trebuie să o facă, dar tu nu știi pe nimeni care să facă asta, atunci este clar: România are nevoie de imigranți care să muncească.

În România și așa șomajul,. în multe zone, este prea mic, iar oamenii din zonele cu șomaj mărit oricum nu se mută, sau nu vor să se mute. Dar cineva trebuie să schimbe șinele de cale ferată, sau să mătyure străzile, sau să repare locuințele.

Iar acel cineva trebuie să vină de undeva, nici nu contează de unde.

Pentru cei care vor cu adevărat să muncească, o piață a muncii mai dinamică înseamnă automat mai mulți bani, contrar opiniei inițiale, că mai mulți muncitori se bat pe aceleași locuri de muncă, pentru că acolo unde ai oameni care muncesc serios, ai o afacere serioasă, după cum ne arată exemplul german.

Ca atare, dacă oamenii nu vor să muncească, sunt liberi să n-o facă, dar să stea pe banii lor. Astfel, dacă aș fi primar în comuna vâlceană Bărbătești, aș sista plata ajutoarelor sociale până la ocuparea integrală a locurilor de muncă vacante.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.