Mi-ar fi și rușine să fiu normal

Un comentariu de-al meu, de aici:

Mi-ar fi și rușine să fiu normal.

În România normală, violența în familie este tolerată. În România normală, se lasă mai mulți bani la biserică decât la librărie. În România normală, o periuță de dinți se ține zece ani, iar un tub de pastă de dinți nu se consumă decât rar.

În România normală, dușul este tabu. În România normală, e normal să furi o șaibă din uzină și un lemn din codru. În România normală, problema este că femeile rămân însărcinate, nu că nu le învață nimeni igiena și protecția sexuală.

În România normală, gunoiul se lasă printre flori, la grătar. În România normală, câinii trebuiesc bătuți, iar pisicile trebuiesc călcate cu mașina, eventual ambele.

În România normală, copilul este o obligație, nu un privilegiu. În România normală, chiar și între frați brânza e pe bani, pentru că sângele apă nu se face, dar se transformă în credite…

În România normală, “normalii” merg la școală, vorba lui Caragiale: a plecat la școală bou și s-a întors vacă. În România normală, normalul nu știe că nu Caragiale a spus chestia de mai de dinainte.

În România normală, toți suntem buni, frumoși și deștepți, dar unii sunt mai deștepți, gen ăia care parchează pe iarbă.

În România normală, normalii nu conduc preventiv și, ca să nu-și consume bateria, nu-și aprind faza scurtă pe drumurile naționale. Pentru că, în România normală, normalul nu știe că luminile auto sunt alimentate din alternator. În România normală, fizica de clasa a șaptea este vrăjitorie.

În România normală trebuie să vină dumnezeu/ Țepeș/ altcineva ca să ne rezolve nouă problemele, pentru că noi, normalii, nu putem.

În România normală este natural să te bagi în față, la coadă la medic, dă-i naiba pe restul, că problemele mele sunt mai importante.

În România normală, nu cer bon fiscal la magazin, dar am pretenții de prinț. În România normală dau găuri cu bormașina până se scobesc și pereții vecinilor. În România normală, dreptul celuilalt este orientativ și, oricum, mult mai slab decât al meu.

În România normală, creștinopații n-au citit toată biblia, dar ei dețin cheia adevărului absolut, deși, cum ar veni, n-au învârtit-o de tot în yală (adică n-ai citit scriptura din scoarță-n scoarță), în România normală, dacii erau un popor de sfinți cuceriți de romani de ciudă că dumnezeu era dac, nu pentru că se plictisise imperiul de incursiunile dacilor care mergeau la furat, cum au venit, mai apoi, peste noi, tătarii.

În România normală, istoria se învață din filmele noastre istorice și, în România normală, credem tot ce citim pe internet astfel, cu cât un text este mai inept, cu atât mai mult îl credem, gen: portalul din Făgăraș, tunelele neolitice de sub Europa, golurile de sub poli, metalele mistice de la Roșia Montană, peștera Dobrogea – Turcia pe sub Marea Neagră, “previziunile” lui Arsenie Boca…

În România normală, normalii conduc de zeci și zeci de ani. Și se vede ce bine ne merge.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.