De ce cărucioarele de la supermarket sunt cu fise

M-am prins de o chestie și, cum am scris despre Lidl, mi-am amintit că n-am scris despre asta. Știți de ce cărucioarele de la supermarket sunt cu fise?

Pentru că dacă nu ar fi cu fise, oamenii nu le-ar pune frumos la intrare, ci le-ar lăsa vraiște prin parcare. Așa, omul merge să-și recupereze bănuțul și-și duce căruciorul la loc.

Ceea ce, evident, duce la mai puține bătăi de cap pentru magazin și la mai multă disciplină în rândul clienților.

Nu e o idee bună, în ciuda micilor ocazionale inconveniențe?

12 Comentarii

 1. Ioana 13 august 2013 la 12:43 - Raspunde

  E o idee buna, mai ales ca unora le lipsesc cei X ani de acasa si in plus, am vazut cativa oameni ai strazii cu carucioare dupa ei de la diferite supermarketuri. Ca d’oh! Sunt si o gramada de nesimtiti!

 2. Xtall 13 august 2013 la 14:39 - Raspunde

  Dacă e de furat, și la 50 bani / carucior e o afacere nemaipomenita.
  Cred ca e o chestie făcuta și sa le păstreze organizat atunci când nu se folosesc, romanul nu prea are ordinea în program, le-ar lăsa pe unde ar apuca.
  De furat .. nu zic ca ar fi exclus, dar cam mari cărucioarele alea sa pleci cu ele 🙂

  • Robin Molnar 13 august 2013 la 17:04 - Raspunde

   La ce furat te referi?

   • Xtall 13 august 2013 la 21:04 - Raspunde

    la furatul cărucioarelor ma refeream
    Mi se par cam mari sa plece cineva cu ele (nici in vreo masina nu incap), plus ca la coșurile mai mici, de plastic, nu se practica treaba cu fisa, deci daca e sa se fure, mult mai repede se fura unul de plastic, de aia am si zis, motivul cu fisele nu cred ca e neaparat din cauza temerilor de furt, posibil sa fi fost unul practic

    • Robin Molnar 13 august 2013 la 21:45 - Raspunde

     Da, și mie mi se pare că-s greu de furat. Dar nu imposibil. În UK se fură la greu, iar la Lidl era un afiș cu “We DO prosecute”.

 3. Moga Florin 13 august 2013 la 16:43 - Raspunde

  E atât de simplu să îţi pui la chei o chestie mică, rotundă, pe care o bagi, scoţi căruciorul şi poţi să scoţi apoi şi fisa din cărucior. Pe mine mă distrează ăia care stau în faţă la cărucioare cu un leu în mână. Nu aveţi să îmi schimbaţi şi mie?

  • Robin Molnar 13 august 2013 la 17:05 - Raspunde

   Cred că ține și de gust, nu doar de aspecte pragmatice.

 4. TNH 13 august 2013 la 17:09 - Raspunde

  La mine-n sat cărucioarele de la Kaufland se puteau folosi doar cu fisă. Când a venit Plus-ul, ori din lene, ori fiind o strategie de marketing, cărucioarele erau aşezate frumos, dar nu erau legate între ele, aşa că nu aveai nevoie de fise. Rezultatul a fost clienţi mulţumiţi, dar o imagine jalnică – aproape toţi ciobanii lăsau cărucioarele vraişte, nu le puneau la loc, unul într-altul.

  De când Lidl a cumpărat Plus, toate cărucioarele sunt legate între ele. Arată mai bine, dar păcat că a trebuit să dispară Plus-ul pentru asta (Plus avea preţuri mai mici şi promoţii mai consistente, rochiile erau 15-20 lei, acum Lidl are de la 25 în sus, rar am văzut ceva cu 15; pantofii sport erau la Plus 25-30 lei, acum sunt 40 la Lidl).

  • Robin Molnar 13 august 2013 la 21:48 - Raspunde

   Poate că și civilizația asta are un preț, nu? Sau e tot la fel?

 5. Werk 15 august 2013 la 11:54 - Raspunde

  La supermarket-uri mari sau mall-uri nu se fura, am vazut o faza penibila in parcarea din Iulius din Cluj. Niste tineri se dadeau in parcare cu un carucior de la Auchan, sti cum is tinerii astia din ziua de azi mai nebuni. In 5 minute au venit vreo 3 de la securitate si le-au dat cu pulanele niste lovituri zdravene, numa ca se prosteau cu carucioarele.

  • Robin Molnar 16 august 2013 la 07:36 - Raspunde

   Mie mi se pare că și-o meritau. Adică, no, te te apuci să-ți bați joc de bunul altuia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.