Despre Anonymous și oprirea internetului

Umblă vorba pe internet că cei de la Anonymous vor încerca, pe 31 Martie, să oprească internetul (via ZeroȘtiri). N-am înțeles exact de ce, fiindcă nimeni n-a reușit să-mi explice logic motivul pentru care cineva ar face așa ceva.

De fapt, despre logica unei astfel de manifestări vreau să vorbim, fiindcă este atât de abstractă încât îmi scapă cu desăvârșire, iar ceea ce s-ar putea întâmpla, chiar și la nivel de zvon, denotă o sumă de cazuri patologice deosebit de interesante.

Dacă pot înțelege cum un om își dă foc la vie în seara dinaintea colectivizării forțate, dacă un chiabur își dă foc la moșie înainte să vină comuniștii să i-o ia, iar pe el să-l arunce în fundul pământului, nu pot înțelege de ce ai opri internetul, în încercarea de a-l păstra liber.

Forma asta de a-ți da foc la valiză mi se pare tristă și cu efecte grave, pe termen mediu și lung. Dacă se vor decide ăștia să șteargă toate pozele de pe Facebook? Unii au acolo singurele poze cu cei dragi, plecați dintre noi, iar acestea vor dispărea ca și ei. Dacă se vor decide că vor șterge toate textele în armeană? Sau dacă vot decide să vandalizeze Wikipedia? Or, dacă vor decide să infesteze toate computerele cu ceva virus?

N-ar fi trist?

9 Comentarii

 1. joita lucian 29 martie 2012 la 15:45 - Raspunde

  Anonimiii astia…sunt de treba ori ba…ca eu nu mai inteleg ..aprca aveau scopuri nobile…intr-un timp!

 2. ocsike 29 martie 2012 la 17:01 - Raspunde

  Nu anonimii vor. Ci organizaţiile guvernamentale americane. Cică sunt multe servere DNS principale infectate cu troieni si viermi si de aceea pot fi hacuite serverele guvernamentale.
  Eu asta am inteles din ce am citit. 😀

 3. Daniela 29 martie 2012 la 17:35 - Raspunde

  Nu cred ca vor avea succes in cazul in care chiar vor sa faca acest lucru, dar in primul rand nu vad care ar fi scopul? Doar asa ca sa demonstreze ca pot?

 4. Laurentiu 29 martie 2012 la 19:15 - Raspunde

  @ Daniela: Pai cand unu’ mare si puternic le dicteaza asta, ce pot sa faca?
  Revenind, mi se pare ok..o zi fara net ne-ar mai aduce putin cu picioarele pe pamant…iar daca pot sa inchida asa zisele retele de socializare care tin 95% dintre utilizatori lipiti de monitoare, s-o faca 🙂

  • Robin Molnar 31 martie 2012 la 14:57 - Raspunde

   Nu e OK să decizi tu că lumea trebuie să stea fără net o zi. 😉

 5. Daniela 03 aprilie 2012 la 14:57 - Raspunde

  @Laurentiu – in legatura cu retelele de socializare sunt total de acord, numai cand ma duc la sora-mea si o vad ca sta cate 3-4 ore/zi ca sa joace jocurile alea tampite ma apuca nervii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.