Din războiul Romtelecom cu ProTV SA

Din războiul Romtelecom cu ProTV SA:

Începând cu data de 3 ianuarie, Romtelecom înlocuieste posturile grupului Pro TV S.A. cu canale noi, de cea mai bună calitate: HBO, HBO Comedy, BBC Knowledge, Comedy Central, Shorts, BBC World News, France 24, MTV Hits, Mooz Hits , iar pentru abonații cu receptoare HD: Eurosport 1 HD și Shorts HD.

Sursa

Mie mi se pare un schimb corect, chiar excesiv de corect și de generos. Astfel, pentru cei care vor mai mult ProTV în viața lor, recomand să se aboneze la Voyo. 3 euro pe lună. Dacă chiar îi iubesc atât de mult.

Ce aș vrea să se remarce este că, dacă până acum acum cam toate rețelele aveau cam aceleași posturi, de-acum piața de CATV din România pare că începe a se maturiza – RDS conduce acest proces – ceea ce va duce la o ulterioară segmentare și mai pronunțată în materie de servicii – dar mai ales de posturi.

Până la urmă, cred că acum se pun bazele unei concurențe serioase între furnizori, respectiv a unei concurențe serioase între posturile TV. Problema este că, în final, vom avea parte de o puternică polarizare calitativă: vom avea fie posturi bune, fie posturi jenante, iar producătorii de conținut video – posturile TV – vor avea de ales între a continua să mănânce aceeași baligă ca până acum – și să riște să fie scoase din grile – fie vor face ceva în privința calității programelor.

Desigur, reculul va fi când posturile TV inutile vor fi scoase, pe modelul TVR Cultural – o victimă a maturizării pieței. Să fim serioși, ce audiențe credeți că au posturile de modă sau cumpărături? Și, deci, cine plătește pentru ele?

4 Comentarii

  1. Cipri.S 03 ianuarie 2013 la 15:41 - Raspunde

    Asta cred ca e si ideea, sa se aboneze lumea la Voyo, dar cum nu se poate cu vorba buna sau cu filme noi si de calitate, tipic romenste, se aplica forta.

  2. Laurentiu 07 ianuarie 2013 la 20:22 - Raspunde

    E un schimb mai mult decat corect! Decat can can si alte tampenii, cu siguranta prefer un film bun redat de HBO acum si nu de Pro tv peste 3 ani!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.