Dmitri Rogozin, persona non-grata

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, cel care ne-a jicnit de fiecare dată când a vorbit de noi, în ultimii douăzeci de ani, vrea să meargă la Chișinău și, de acolo, la Tiraspol, prin România, pentru că Ucraina i-a interzis accesul în spațiul național.

În mod normal, dacă România n-ar fi condusă de niște slugi de-ale Moscovei, Dmitri Rogozin ar fi declarat persona non-grata și pe teritoriul României, astfel încât acesta n-ar mai putea ajunge la Tiraspol decât. eventul, violând spațiul aerian românesc sau ucrainean.

Dealtfel, interzicerea accesului vicepremierului rus în spațiul național românesc ar fi un minim gest de demnitate națională românească.

Mai mult, chiar, ne-interzicerea accesului politicianului rus prin spațiul aerian românesc și permiterea prezenței acestuia în regiunea separatistă a Republicii Moldova, ar însemna un sprijin imoral și profund greșit față de bolșevicii de la Tiraspol și față de mișcările expansioniste ale Moscovei.

Astfel, nu văd niciun motiv pentru care i-am permite unui politician anti-român și profund agresiv să facă ce vrea ba, chiar, văd toate motivele pentru care lui Dmitri Rogozin ar trebui să i se interzică tranzitul prin România, inclusiv pentru că, pe plan extern, ne-am manifesta o anumită adeziune față de principiile respectării granițelor internaționale și a non-interferenței în treburile altui stat, le-am transmite ucrainienilor și aliaților mesajul că suntem și noi aici și nu stăm aplecați…

Dacă ei, politicienii ruși, sunt așa de mari și de tari, să stea acasă și să ne lase pe noi, babuinii, în pace. Bașca, poate îi vine lui Putin vreo idee să-l protejeze pe ăsta cât este în România, așa cum a protejat și alți ruși, din toate părțile, cu câte o mică invazie “umanitară”.

Dar credeți că noi, cu așa un guvern, vom face ceea ce trebuie? Credeți că Ponta ăla de s-a dus la Moscova înainte de puciul parlamentar din 2012 îi va interzice subalternului șefului său să treacă pe la noi? Să nu ne facem iluzii.

P.S. Mai am o speranță de la Traian Băsescu, dar nu prea mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.