Doisprezece motive pentru care trebuie să plece

  1. Pentru că a furat. Plagiatul este nu doar furt intelectual, ci și moral. Și n-am vrea să fim conduși de oameni corupți moral, nu?
  2. Pentru că a mințit cu privire la modalitatea de citare. Oricine a făcut un referat serios (licență sau proiecte specializate la școală) chiar la începutul anilor 2000 (când eu terminam liceul iar frate-mio mai mare mergea absolvea facultatea și știa să citeze corect), știe că n-ai cum să nu citezi 130 de pagini decât – eventual –dacă nu vrei. Putem noi și partenerii noștri avea încredere într-un mincinos?
  3. Pentru că a avut tupeul de a minimiza furtul. Dacă dumnealui fură un doctorat pentru prestigiu, cât ar fura – de exemplu – de foame? Sau de nevoie, ca să-și plătească datoriile politice?
  4. Pentru că ne-a insultat inteligența, spunând că este dispus să renunțe la titlul de doctor, dar nu și la cel de premier. Dacă în calitate de student doctorand a furat, cât ar putea fura în calitate de prim ministru?
  5. Pentru că a insultat efortul și truda și strădania tuturor românilor care și-au construit o viață prin muncă cinstită, Ponta promovând oportunismul, arivismul, tupeul jegos, mârlănia intelectuală, lenea, superficialitatea și impostura. Putem noi, oare, avea încredere într-un ciocoi de nou tip bolșevic?
  6. Pentru că, procuror paznic la oi fiind, a furat, ceea ce constituie circumstanțe agravante. Putem noi avea încredere într-un magistrat care comite fapte reprobabile?
  7. Pentru că a format un clan de tip mafiot, în care o mână se spală pe alta, respectiv unul dintre magistrații plagiați nu va depune plângere, șmecherind etica. S-ar putea considera, la o adică, faptul că dacă nu este nicio plângere, nu este nicio faptă, deci niciun plagiat, deci nicio problemă. Putem noi, oare, accepta cu mâinile în sân să fim șmecheriți pe față?
  8. Pentru că a sfidat bunul simț și a râs ca o curcă fumată la întrebările jurnaliștilor, preferând să-i taie gazul de Bruxelles președintelui, decât să-și rezolve mica problemuță pe care, din inerția politică, și-a făcut-o. Sigur, dușmanii politici, ălea, dar totuși, trebuie să dai socoteală pentru tot ceea ce faci și ai făcut.
  9. Pentru că și-a însușit munca altora. Putem avea încedere într-un hoțoman care-și însușește munca altuia ca pe a lui. Păi n-am munci toți pentru el?
  10. Pentru că este iresponsabil. Nu și-a asumat răspunderea pentru fapta sa, fofilându-se în declarații (singurul mod de asumare a răspunderii este demisia), în ciuda tuturor afirmațiilor sale. Putem avea încredere într-un om iresponsabil că o să ne conducă într-un mod echitabil spre progres?
  11. Pentru că, iată, este unul dintre acei politicieni formidabili, gen Ion Iliescu, care ne violează conștiința și demnitatea națională, făcându-ne de cacao în fața tuturor partenerilor noștri. Putem să ne arăm drepți în lume când suntem reprezentați de un idiot cu etica unui cocostârc la pescuit de morun?
  12. Pentru că nu doar a furat ce au făcut alții, dar chiar s-a pus să-i distrugă pe alții care chiar au construit ceva, gen ICR, Arhivele Naționale. Putem avea încredere într-unul care, înainte de a face, distruge?

Oho, și încă cine știe câte motive mai sunt?

2 Comentarii

  1. joita lucian 21 iunie 2012 la 08:19 - Raspunde

    Yap….suficiente argumente…..Off topic…asteptam articolul despre Adrian..ca-s tare curios ceea ce crezi!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.