Eu voi merge la vot
Pe mine democrația mă va costa cam cinci zeci de lei, banii de benzină, întrucât îmi doresc să merg la vot la Petroșani, unde am domiciliul, în acest moment nefiind prin zonă.
Nu mă ascund după degete, opțiunile mele politice sunt clare pentru toți cititorii mai vechi și exclud din start orice combinație politică ce conține urme de bășină PSD-istă. Consider că este vertical să-ți asumi opțiunile politice în public, eu am făcut-o deja.
Voi vota cu un candidat care a preferat să întocmească o echipă care să scrie un proiect de finanțare de la UE, decât să scrie o cerere de împrumut la vreo bancă, pentru că sunt surprinzător de multe primării care lucrează cu împrumuturi rambursabile și nu cu fonduri UE.
Sigur, oamenii văd doar că s-a făcut, nu înțeleg și cum, așa că spun eu: pentru un împrumut la o bancă se face un contract de consultanță cu o firmă care să facă cererea de finanțare, în acest caz sugându-se gros de la buget. Nu se mai fură ca pe vremuri, cu găleata, că se vede, ci se fură la consultanță și prestări servicii. Dacă treaba care se dorește făcută cu banii îia era oablă (dreaptă, cinstită), se făcea cu fonduri de la Uniunea Europeană, dar majoritatea primăriilor nu au ca scop să facă și să dreagă, ci să sugă și să împartă la lumina întunecat-vigilentă a unei justiții comatoase.
Voi merge la vot pentru că am văzut verticalitate la un om în spatele căruia se ascund niște monștri. Îmi cam stă în gât chestia asta, nu-mi dă pace și mă face să înclin balanța spre un alt candidat care, la fel, este împins de la spate de tot felul de balauri…
Până la urmă, cred, este ca la închisoare: trebuie să decizi cu care gașcă de infractori ții. Sigur, sunt și unii încă onești, dar finanțarea este tot… din surse dubioase sau reprobabile, în ciuda eforturilor autorităților de a curăța finanțarea politică.
Astfel, din cele 2600 de infracțiuni electorale comise până la ora scrierii acestui articol, niciuna nu se referă la excursiile electorale în Bulgaria sau pe la mănăstiri, practicate în Sud, sau la împărțeala de conserve din Centru, ori la plimbări ale mașinilor electorale prin orașe, în perioada de interdicție (azi, Sâmbătă) în majoritatea orașelor (Haralambie, fir-ar mă-ta a dreq, crezi că ne prostești și că dubele tale transportă aer între diverse puncte din Valea Jiului?).
Mi se pare dubios cum se țin tot felul de chefuri electorale ale variilor formațiuni politice. E ca și cum ar ști scorul. Oh, dar îl știu înainte de alegeri, toți statisticienii partidelor își știu scorul electoral înainte de alegeri, să nu fim copii. Suntem doar niște puncte pe un grafic generat de un algoritm precis, să nu ne facem iluzii.
Totuși, voi merge la vot. Nu ca să schimb ceva, ci ca să îndrept ce vor să schimbe alții.
Voi veți merge la vot?
Voi vota!
Super!
Am fost la vot.
Și eu!
Normal…. toata lumea are acest drept de a vota si cred ca este necesar sa traim cu acest drept, daca dorim sa schimbam ceva in viata noastra. Eu am fost!
Frumos.
Eu nu am fost. Nu mi se pare normal ca sa ma duc sa votez la Petrosani din moment ce eu sunt plecata de 9 ani de acolo. Am avut an de an flotant pe Alba Iulia si de doi ani jumatate am flotant pe Zlatna. Nu mi se pare corect ca eu sa ma duc la Petrosani sa votrez partidul si nu persoana (plecata de atatia ani nici nu stiu cine, ce si cum). In schimb ar trebui sa pot vota in orasul unde am flotant, pentru ca evolutia acestui oras ma afecteaza pe mine personal. Asa ca, desi stau de 9 ani in Judetul Alba, eu nu am drept de vot aici.
Așa și eu!
„De asemenea, vor putea vota cei care şi-au stabilit reşedinţa într-o localitate, cu cel puţin trei luni înainte de ziua de alegeri 2012. ”
Multam. Eu in martie mi-am schimbat buletinul si apoi mi-am reinnoit flotantul.
Aha, nu știam!