Femeile și munca în IT

Un cocârdel de la Google, dat afară după aceea, spunea că femeile nu ar avea uneltele mintale necesare succesului în industria IT, căutând tot felul de studii despre deosebirile dintre funcțiile cognitive între sexe.

Pentru că am fost îndeajuns de norocos încât să colaborez doar cu companii progresiste din domeniul IT, în toate companiile cu care eu am colaborat am găsit între 30% și 40% angajați femei. Așa că pot să emit și eu o serie de păreri:

 1. În general, femeile sunt cu mult mai ambițioase decât bărbații.
 2. În general, femeile sunt mult mai confortabile în poziții care includ învățarea de aptitudini noi.
 3. În anumite țări, există un bias cultural negativ față de femei, care le face pe acestea să fie deosebit de agresive în lupta pentru promovare, ceea ce nu este neapărat un lucru rău.
 4. Cel mai bun șef pe care l-am avut a fost o femeie.

Ah, că sunt și loaze bune de nimic în IT? Or fi, dar cei mai leneși oameni cu care am lucrat au fost băieți, nu fete. Statistic, la 5 loaze masculine, eu am văzut doar 3 feminine, ceea ce ne poate spune ceva, dacă stăm să ascultăm.

Bineînțeles, asta pot spune eu, din experiența mea, care diferă de a altuia, OK. Dar, din experiența mea, cel puțin în materie de testare în domeniul IT, femeile mi s-au părut cel puțin la fel de competente, dacă nu chiar mai competente, decât bărbații. 

Nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, uitați-vă la activitatea Tabăra de Testare. Femei 80%, bună treabă 100%.

Bravo, fetelor!

2 Comentarii

 1. Malin 14 august 2017 la 09:31 - Raspunde

  Statistic vorbind, ai lucrat mai mult cu baieti decat cu femei in IT si e normal ca cifrele de lichele sa fie mai mari in cazul barbatilor.
  Daca tot tindem spre egalitatea de gen cred c-ar trebui sa fim impartiali si sa nu cadem in extrema de a inlocui dominatia masculina cu o dominatie feminina doar de dragul corectitudinii politice.
  Egalitatea nu inseamna extremismul feminist sau feminismul radical care se bazeaza pe ideea ca “toti barbatii e porci” si ca femeia e fiinta suprema, mai desteapta si mai stiu eu cum decat barbatul.
  Egalitatea inseamna ca lichelele sunt tot lichele indiferent de ce au in chiloti.

  • Robin Molnar 05 septembrie 2017 la 13:28 - Raspunde

   Da, corect. Lichelele sunt tot lichele, indiferent de sex/ gen.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.