11 Comentarii

  1. Marius 23 martie 2015 la 13:19 - Raspunde

    De undeva trebuie inceput. E bine sa se inceapa cu puterea exemplului si sa pice 2,3 magazine.

  2. Xtall 23 martie 2015 la 14:13 - Raspunde

    E posibil sa te inseli, cred ca aproape sigur magazinul de mezeluri Box făcute la Tulcea care vine in fiecare zi la Cluj nu vinde la negru. Cine produce la un volum constant nu isi permite sa faca evaziune.
    Magazinele de cartier vând la negru tocmai pentru ca nu isi permit sa cumpere la cantitatea si volumul constant oferit de producători.
    Ei nici nu pot vinde asemenea cantități, cosul lor de cumpărături consta in câteva produse cumpărate de la supermarketurile si depozitele locale, nu de la producători externi (maxim poate doar de la cei locali). Am fost la un depozit sa pun un soft de evidenta stocuri, cumpara astia de cartier cate 10 pui pe saptamana, cateva salamuri… vreo 4 navete de bere, 5 sucuri, asta nu e vânzare, e bișniță.
    Normal ca la vânzare nu prea mai au ce adaos decent sa pună din moment ce produsele exista la supermarket cu preț mult mai mic iar ca sa nu ridice pretul mult prea sus se duc pe vânzarea la negru. Dar de cumparat si ei cumpara cu acte in regula, perfect normal, însă mai departe frauda la ei se face. Nici nu-si permit altfel 😀

    • Robin Molnar 23 martie 2015 la 14:19 - Raspunde

      Ok, atunci cum de au rulaje de 5,000 – 10,000 de lei pe zi?

      • Xtall 23 martie 2015 la 14:31 - Raspunde

        Fiindca probabil unii au o gama mai variata de produse pe care le comercializează.
        Daca vand si paine de ex. devine altceva, la pâine e in general volum de vanzari mare iar acolo au si contracte de aprovizionare.
        Dar cu altele, din ce am vazut, se duc la aprovizionare la supermarketuri si depozite locale, cu maxim un portbagaj de mașină (personala, nu dubite sau altceva) Se termina ceva, se duc si mai iau 5 salamuri 😛

      • Xtall 23 martie 2015 la 14:58 - Raspunde

        Iar la depozite, nu zic ca e imposibil, am văzut si acolo o chestie ciudata, la o casa se contabiliza si incasa separat (doar pentru anumite produse), în trei conturi separate, pentru alte persoane (care făceau parte din patronatul firmei).
        Dar totul era contabilizat pana la ultimul bănuț, dacă o fi vreo șmecherie nu e locala, nu e exclus sa fie vreo înțelegere intre producător si patronatul depozitului, dar e greu de dovedit asa ceva atât timp cât produsele vin cu acte, facturi, etc.

  3. yvettefashion 24 martie 2015 la 12:12 - Raspunde

    IN 21.03.2015 au fost si in Zalau in Mal

  4. Bogdan 28 martie 2015 la 11:29 - Raspunde

    Eu sunt din bt . Am un chios de cartier si sunt in regula cu toate actele ! Dau bon fiscal si pentru o bomboana la 0,1 bani ! Am ajuns sa nu dorm noptile . Un magazin de alaturi a primit amenda 5.000 de lei pentru 1,3 lei plus in gestiune !(bani adunati din bacsis de 10 bani ) Ti se pare corect ?

    • Robin Molnar 30 martie 2015 la 09:15 - Raspunde

      Nu, nu mi se pare corect.

  5. un om de rand 29 martie 2015 la 09:56 - Raspunde

    Dragii mei, stiti cu cati bani (mita) se poate angja cineva la ANAF?

    • Robin Molnar 30 martie 2015 la 09:16 - Raspunde

      Nu, dar nici nu credem toate zvonurile.

  6. lașitate 06 mai 2015 la 20:06 - Raspunde

    Meriti tara incare traiesti. ANAF evita marile lanturi si prietenii guvernului si tu bazai pe aici pro ANAF.

    Ai perfectă dreptate. Eu sunt doar un anonim prea laș ca să-și asume o opinie, dar gsesc de cuviință să te critic pentru opinia asumată de tine. Bine-mi șade, semna-m-aș c-un mail fals.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.