Problema ceasurilor inteligente

Ceasurile inteligente sunt frumoase. Sunt jucăușe. Sunt gadgeturi pentru niște gadgeturi. Pot să-ți afișeze ora, locația, dacă ai mesaje sau mailuri. Dar nu pot să te ajute să-ți monitorizezi, de exemplu, pulsul.

Cum ar veni, ceasurile inteligente sunt utile, dar nu sunt cu adevărat utile și, până acum, niciun producător n-a venit cu un ceas independent, care să nu fie un accesoriu pentru telefon, și care să aibă, singur, conectivitate 3G.

De exemplu, m-am uitat câteva zile pe net, să caut un ceas care să monitorizeze sistemul circulator. Sunt câteva modele, mai scumpe, care pot lua pulsul, doar că sunt imprecise sau necesită și alte accesorii. Deși, un ceas pentru sănătatea bătrânilor cred că ne-ar fi foarte util și, cred eu, s-ar vinde și-n rate.

Monitorizând pulsul, se poate monitoriza nivelul de stres sau perioadele de somn, informații cu valoare medicală reală, care pot ajuta oamenii.

Dar nu, ceasurile inteligente nu sunt concepute pentru asta, ci pentru a afișa tot felul de căcăței pe ecran, eventual pentru a controla muzica de pe telefon, pe un ecran foarte mic, atunci când îți este peste mână (sic!) să derulezi pe un ecran puțin mai mare.

În fine, oful meu este că ceasurile astea “smartwatch” sunt făcute fără viziune, doar ca niște produse, alte produse, de muls bani, fără o utilitate definită sau definibilă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.