Homeopatia ucide!

Citind, pe Insula Îndoielii, un articol despre apa săracă în Deuteriu (un izotop radioactiv al Hidrogenului), am ajuns pe un forum unde o doamnă cu multiple probleme de sănătate a cerut ajutorul:

[…] Ma numesc Adriana, am 51 de ani si doctorii mi-au spus ca am cancer de colon. Mai am fibrom uterin urias, 2 noduli pe tiroida, arterita, tromboza venoasa profunda, sange ingrosat, probleme cu ochii, imi vine tot timpul sa vomit, steatoza la ficat, ma balonez excesiv, am avut acum 2 saptamani cate 16-19 diarei zilnice timp de 6 zile, pana cand doctorul mi-a dat Ercefuryl.  […]

Forum

Amu, am presupus că tratamentul medical de specialitate a ajutat-o pe doamna respectivă să se vindece, că apa de ploaie oricum nu avea ce rău să facă, în afara faptului că nu făcea niciun bine. Așa că i-am dat un mail s-o întreb de sănătate:

Bună ziua,

Vă scriu întrucât am văzut un topic de-al Dumneavoastră pe un forum de medicină, vizavi de o gravă problemă de sănătate pe care ați avut-o  (http://forum.romedic.ro/prod/ajutati-ma_in_lupta_impotriva_cancerului,_va_rog_021814.html ).

Aș dori, dacă se poate, să știu dacă sunteți bine, respectiv cum v-ați vindecat.

Cu deosebit respect,
Ms. ing. Robin Molnar

Răspunsul, însă, a fost implacabil:

Delivery to the following recipient failed permanently:

suciu.adriata@gmail.com

Technical details of permanent failure:
The email account that you tried to reach does not exist. Please try double-checking the recipient’s email address for typos or unnecessary spaces. Learn more at http://support.google.com/mail/bin/answer.py?answer=6596

Amu, se prea poate să fi supraviețuit. Se prea poate să-și fi șters adresa de e-mail, sau se prea poate să fi supraviețuit și să fi pățit altceva după aceea. Nu știu.

Însă mie mi se pare că, din cauza nălucilor acestora ale unor nenorociți care au interese materiale ascunse, oamenii mor tratându-se cu apă chioară în loc de citostatice. Or, prin acest articol încerc să trag un semnal de alarmă: oameni buni, din boli grave tratate cu homeopatie, se moare. Se moare!

Dumnezeu nu există. Nu este un supliment alimentar, pe care să-l iei ca să te ajute cu ceva. Tratamentele care amestecă misticul cu fistichiul sunt halucinații induse de teamă. Bolile incurabile nu sunt mistice, nu sunt pedepse divine, ci sunt manifestări ale concretului și pot fi vindecate doar apelând la mecanisme care acționează concret, sub supervizarea unui medic specialist.

Sigur, pe de-o parte înțeleg că acesta este mecanismul naturii de a păstra specia, cât de cât, într-o stare de sănătate mintală. Dar femeia respectivă era mamă, poate, chiar bunică…

Mai mult, cineva beneficiază material de pe urma disperării și a suferinței unor oameni care-și caută salvarea într-o înlănțuire de iluzii și-și pierd bruma de agoniseală și de sănătate cumpărând vise intangibile, asemenea consumatorilor de droguri. Pentru că asta sunt cei care vând tratamente homeopate pentru boli grave: niște dealeri de vise deșarte, niște traficanți de droguri psihologice, niște criminali.

Oameni buni, băgați-vă mințile în cap! Odată instalată boala gravă, nu trece cu apă de ploaie, oricât de pură ar fi ea.

Nu mai muriți din pricina naivității. Homeopatia – în cazurile grave – ucide.

P.S. Întrucât adresa de e-mail nu mai există, am lăsat-o publică, întrucât nu atinge dreptul niciunei persoane.

2 Comentarii

 1. Stefana Pop 07 iunie 2013 la 10:27 - Raspunde

  Homeopatia NU UCIDE ! Poate sa nu vindece. Ma tratez de 15 ani homeopatic, am depasit un diagnostic de cardiopatie ischemica si un rinichi care se atrofia. Fara medicamentele homeopatice prescrise adecvat de un medic bun as fi ajuns la dializa.
  Exista medicamente homeopatice care sunt folosite ca adjuvant in simptomele ce decurg din chimioterapie, usureaza viata, atat cat a mai ramas, a bolnavului. Am avut un caz chiar in familia mea.
  Inconstienti sunt insa si medicii care spun ca pot trata cancerul prin homeopatie si pacientii, dar pentru acestia din urma avem intelegere.
  Prin urmare nu homeopatia ucide, ci nebunia medicului care promite vindecare unor oameni care s-ar agata, disperati, de orice care ar putea sa le salveze viata.
  Numai bine !

  • Robin Molnar 07 iunie 2013 la 10:39 - Raspunde

   Dacă tratezi boli grave cu apă chioară, homeopatia ucide.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.