Vrei să devii astronom?

Universitatea Skynet University – parte a Universității din Carolina de Nord – va organiza cursuri de astronomie, iar în cadrul laboratoarelor acestor cursuri va oferi timp de telescop spațial. Adică, fiecare cursant va putea să studieze ce parte a cerului îl interesează. Desigur, strict în cadrul cursului. Gratis, evident.

Cu alte cuvinte, astronomia de performanță nu mai este un lux intangibil, ci poate fi practicată și de acasă, cu costuri minime. Adică, un curs de inițiere în tainele Sistemului Solar costă 45 de dolari (acesta nu folosește telescoape, disponibil din toamnă), iar cursul de astronomie (cu planete, nebuloase și tot ce se vede prin telescop) costă 65 de dolari.

E, cum ar veni, gratis, ținând cont de ceea ce se pune la dispoziție, mulțumită unor sponsori generoși care și-au propus să ajute cât mai multă lume să descopere universul, ei sponsorizând funcționarea non-stop a telescoapelor astronomice folosite în cadrul programelor de tot felul.

Mi se pare foarte interesant, cu atât mai mult cu cât o parte dintre lecturi sunt disponibile deja pe YouTube.

4 Comentarii

 1. o fata 03 iunie 2013 la 16:16 - Raspunde

  Foarte misto, In clasa a noua am fost inscrisa automat la un curs de astronomie. Atunci am vazut si petele solare, am invatat ce inseamna constelatia si am incercat sa imi imaginez semnele zodiacale pe bolta. Mi-a placut tare. 🙂

  • Robin Molnar 03 iunie 2013 la 16:22 - Raspunde

   😀 Interesant. Unde faci/ ai făcut liceul?

   • o fata 05 iunie 2013 la 09:35 - Raspunde

    La Deva, unul dintre singurele teoretice de pe aici, daca meserie nu mi-a dat macar m-a lasat amintiri frumoase. 🙂

    • Robin Molnar 05 iunie 2013 la 09:39 - Raspunde

     Apăi tulai, dară n-o fi taman Colegiul Național Decebal, eternul nostru rival, al celor de la Liceul teoretic Mihai Eminescu din Petroșani? =))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.