6 Comentarii

 1. Kathy Bates 28 mai 2017 la 23:00 - Raspunde

  Coaliția tradițională şi familizdă nu a spus că ar vrea să protejeze interesul copilului. După cum nu a spus că ar vrea să protejeze interesele soților, socrilor, naşilor, sau măcar ale marmotelor de apă sărată.

  Coaliția tradițională şi familizdă a spus altceva: că adulții care adoptă (printr-o căsătorie cu reguli foarte stricte, ca la neoprotestanți) un mod de viață conservator sunt nişte cetățeni mai disciplinați, productivi şi stricți. Poate chiar superiori prin strictețe Armatei sau serviciilor.

  Adică exact ce spunea un anume Ceauşescu A. Nicolae, 26.01.1918 – 25.12.1989.

  Simplul fapt că “trebuie” să fii căsătorit (nominal, pe hârtie) e irelevant. La fel de bine unii pot să fie căsătoriți şi să facă sex în grup cu tot cartierul. “Strictețea relațiilor familiale” face diferența.

  • Robin Molnar 06 iunie 2017 la 14:55 - Raspunde

   Da, păi se știe cât de mult bine face strictețea relațiilor familiale, de am ajuns necinstea lumii cu orfelinatele morții în care țineam copiii nimănui.

   • Kathy Bates 12 iunie 2017 la 10:01 - Raspunde

    …Nu e puțin suspect faptul că nimeni nu se întreabă DE CE au existat orfelinatele morții?

    Chiar așa: de ce?

    A decis Ceaușescu: ”începând de la data xx.xx.1980, orice orfelinat taie rațiile de alimente și medicamente în așa fel încât să moară xxxx copii?”

    Sună ridicol. Este ridicol. Niciun șef de stat modern, oricât de țicnit ar fi, nu dă astfel de ordine. N-a făcut-o Gaddafi. Nici Saddam Hussein. Chiar și când a ordonat bombardamentele cu gaze toxice, motivul lui a fost ”o necesitate militară, pentru a opri activitatea rebelilor”.

    De fapt, ar trebui să căutăm altundeva sursa problemei.

    Cuvântul cheie: copiii nimănui.

    Se vorbește de interzicerea avortului sau de avortul ilegal. Sau de interzicerea contraceptivelor. Și, după 1985, și a prezervativelor.

    La fel de bine au dispărut alte mărfuri. Clasicul mecanism al contrabandei n-a stat pe loc. A funcționat atât de bine încât a devenit legendar: ”țigările, cafeaua și vischiul”.

    Și atunci, de ce nu și contracepția? De ce nu existau și prezervative pe lângă țigări și whisky?

    Poate fiindcă, după cum ne învață bătrânul Adam Smith, nu exista cerere?

    Te uiți la generația moșilor, cei care aveau vârsta mijlocie la Loviluție. Le place să se laude, la o bere. Ei erau cei mai mari gagicari, ei erau niște macho, ei aveau multe amante. (Nici măcar nu e adevărat 😀 ) Ca Trump. Care, și el, a avut multe amante, 3 neveste, 5 copii și 8 nepoți.

    Sexul sub domnia lui Ceașcă avea multe probleme (beția, violența, lipsa de igienă, lipsa de educație etc), dar întotdeauna presupunea o relație stabilă. Soți, iubiți sau amanți. Se căsătoresc, divorțează, plătesc pensii alimentare, se judecă pentru copii și fac partaje. Ce sens avea pentru ei prezervativul? Doar e a mea, nu e curvă, să o pună cu tot cartierul, nu are de la cine să ia boli. Ce sens avea contracepția? La urma urmei, tot trebuiau cândva să facă unul sau mai mulți copii. Altfel nu puteau promova la serviciu și nici dobândi apartament de la stat.

    Și atunci, copiii care nu aparțineau nimănui, care aveau o linie la numele tatălui pe acte, nu își mai aveau nicăieri locul. Reprezentau ceva monstruos, un fel de mutanți care trebuiau striviți.

    Ghici ce fel de angajați aveau orfelinatele. Din ce mediu proveneau. Mai ales în provincie.

    Și majoritatea angajaților erau femei. Femei din mediul rural. Care și azi, 30 de ani mai târziu, scot ghearele precum pisica sălbatică. La oricine nu respectă “strictețea relațiilor familiale”. Sunt mai rele decât bărbații proveniți din același mediu, țărani sau dorei. Mult mai rele. Cu cei mai fioroși dorei se poate totuși negocia, chiar și folosind argumentul vodcii pentru a-i calma.

    • Robin Molnar 28 iunie 2017 la 10:36 - Raspunde

     M-ai deprimat complet. Mi-ai deschis ochii și m-ai plesnit cu o realitate insuportabilă. Mulțumesc frumos!

 2. Tudor 29 mai 2017 la 00:36 - Raspunde

  Ca urmare a citirii acestei postari:

  https://i.imgur.com/b3Do8kw.png

  Eu cred ca e destul de clar ca un dialog rational cu ei este imposibil.

  Le-ar bubui capul complet la citirea cerintelor de bun simt pe care le-ati adus in discutie.
  Oamenii din spatele CpF si care o sustin ar trebui sa-si faca niste controale la mansarda. Odata ele finalizate, daca ei nu renunta in debilitatea si incapatinarea lor eu cred ca singura solutie este sa-i ignoram complet avand in vedere ca educatia si ajutorul psihologic dau gres…

  Sa nu uitam, unii din semnatarii acelei petitii imbecile spunea nu demult:
  “Sunt om de stiinta si Soarele se invarte in jurul Pamantului”

  https://www.youtube.com/watch?v=aB3XovyFpl8

  Asta e nivelul lor de inteligenta si mai ales, aroganta. Greu, aproape imposibil de negociat civilizat cu ei si sa-i convingi ca se inseala. Argumentele logice n-au efect asupra lor.

  • Robin Molnar 06 iunie 2017 la 14:51 - Raspunde

   Funia prostiei se strânge în jurul gâtului națiunii precum o spânzurătoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.