Qatar vs Arabia Saudită, sau de ce este bine ceea ce se întâmplă

Să începem cu știrea:

Arabia Saudită a închis luni birourile televiziunii qatareze Al-Jazeera, la câteva ore după ruperea relațiilor cu Qatarul de către regatul saudit și patru aliați ai săi, potrivit agenției oficiale Spa, citată de AFP.

Agerpress

De ce este bine? Adică, să închizi birourile unui post de știri nu este chiar OK, la fel cum nu este chiar OK să-ți strici relațiile cu vecinii. Și totuși:

  1. Al Jazeera în Engleză se comportă oarecum normal, în timp ce Al Jazeera în Arabă ne porcăie, de cele mai multe ori pe nedrept. Sădind ură, ei ne obligă să ne culegem morții de pe jos.
  2. Frăția Musulmană, o organizație politico-religioasă din Egipt este finanțată și de către Qatar, ceea ce este cam de porc, exact cum Rusia finanțează organizații extremiste în Europa. Spre deosebire de europeni, oamenii din Orientul Mijlociu au luată măsuri.

Faptul că mai multe state din zonă s-au aliat apărând un principiu mi se pare deosebit de pozitiv și denotă o minimă maturitate politică de care, ca să fiu sincer până la capăt, nu prea îi suspectam înainte.

Noi, de peste mări și țări, nu prea putem lupta cu terorismul religios, că nu putem fi pretutindeni și-n intimitatea fiecăruia, iar faptul că niște țări au luat măsuri, imediat după atentatul de la Londra, ne arată că ajungem într-un punct critic.

Poate că, totuși, mai există o speranță?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.