Taximetria nu va dispărea, dar se va schimba

Cred că va dura câțiva ani, dar și în România vom ajunge la nivelul de sofisticare a afacerilor care există acum în Regatul Unit. Iar acolo, în materie de transport personal, ai la dispoziție nu doar taxi, ci și Uber, UberX, Lyft, Street Cars și chiar și dube de cărat marfa, de închiriat, cu 10 lire pe oră.

Ce înseamnă toate astea? Că există concurență, că prețurile sunt mai mici și că nu-ți cere nimeni de la Dedeman până-n Mărăști, câțiva kilometri, 100 de lei cu dubița, ca să duci niște placaj.

Desigur, taximetria continuă să existe, în aceeași manieră în care și internetul fix continuă să existe, în ciuda existenței internetului mobil. Desigur, există un anume raport de canibalizare între toate serviciile concurente, dar lucrurile se stabilizează, până la urmă.

Da, taximetria se va reduce, dar nu va dispărea, dacă va reuși să impună un minim standard de calitate, iar rechinii de gară și autogară vor dispărea și ei, pe măsură ce lumea va găsi alternative mai ieftine, ceea ce – dealtfel- nici nu e greu.

De ce scriu asta? Ca să vă dau vestea bună, că vom avea parte de servicii mai bune.

2 Comentarii

  1. Malin 07 iunie 2017 la 11:47 - Raspunde

    La noi taxiurile sunt oricum quality. Costa, dar sunt quality asa ca pe la noi ceea ce zici tu se porteaza spre yachturi, barci etc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.