Imperativul sprijinirii activităţii Bisericii Ortodoxe Române
Ordonanța de Urgență a Guvernului 114/2013:
luându-se în considerare imperativul sprijinirii activităţii Bisericii Ortodoxe Române, instituţie fundamentală a statului român, cu un rol esenţial în apărarea identităţii naţionale a poporului român,
După cum scriam în 25 Decembrie 2013, atunci când m-am revoltat că episcopia preia controlul complexului hotelier Bradul din Covasna, am făcut o petiție la Avocatul Poporului, care instituție n-a văzut nimic în neregulă.
Nu a fost găsit nimic în neregulă, în afară de formularea citată din documentul guvernului, transferul făcându-se din proprietatea privată a statului tot în proprietatea privată a statului.
Pe de altă parte, încă n-am găsit pe nimeni care să-mi spună care este procedura de a ridica o excepție de neconstituționalitate asupra acestui act, întrucât Biserica Ortodoxă Română nu este o instituție a statului român, și cu atât mai mult nu este o instituție fundamentală.
Urmează ce? Popii să voteze în Parlament? Sau în consiliile locale?
Mă opun!
Urmează ce? Popii să voteze în Parlament? Sau în consiliile locale?
Nu cred ca vor sa se bage pana într-acolo. Daca se implica direct, pot s-o ia tot direct 😛
Idealul lor e sa stea pe margine și alții sa le facă treburile, chestii de influente 😉
Cat despre excepțiile alea de neconstituționalitate se pare ca numai ccr poate face ceva
http://www.ccr.ro/Soluionarea-excepiei-de-neconstituionalitate
Vor prelua conducerea dupa care usor usor il vor baga in faliment in asa fel incat sa poata fi cumparat la un pret de nimic tot de ai lor. Este deja o practica treaba asta.
Păi cred că fac asta, deja.
trist, dar de când BOR e instituţie fundamentală a statului român ?
ARTICOLUL 29
Libertatea conştiinţei
(5) Cultele religioase sunt autonome faţă de stat şi se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenţei religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile şi în orfelinate.
Prin Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor Publicată în Monitorul oficial Partea I, nr. 11/8.01.2007[3] se prevede, între altele, că „În România nu există religie de stat; statul este neutru față de orice credință religioasă sau ideologie atee. Cultele sunt egale în fața legii și a autorităților publice. Statul, prin autoritățile sale, nu va promova și nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminări față de vreun cult.”
Asta ultima ar trebui atacata, daca nu cumva au abrogat legea.
Păi tocmai, că nu este. Pur și simplu, justificarea este neconstituțională.