Impostura inteligenţei
Nu aş putea spune dacă inteligenţa mai este sau nu la modă. Depinde de omul pe care-l vrei lângă tine. Însă ştiu, simt că, pe plan intim, inteligenţa duce la impostură. Să detaliez.
În momentul în care, cu ajutorul inteligenţei, realizezi nişte treburi pe care alţii nu le realizează ai de ales fie să te faci că nu observi, fie să spui ceea ce crezi. Teoretic a doua variantă este corectă. Practic, însă, în mult prea multe situaţi, este o variantă greşită, dacă receptorii mesajului (să zicem la o bere în oraş) nu pot să înţeleagă.
Inteligenţa mai duce la impostură când vine vorba de socializare. De asta şi spun că inteligenţa este un loc tare singratic. De multe ori trebuie să o laşi deoparte, măcar de dragul socializării. Să nu fim idealişti, nu sunt suficienţi oameni inteligenţi pe lumea asta.
Deh, cred şi eu… Ăia deştepţi emigrează 😀
😆 Mă refeream la ceva mai profund… 😀
In opinia mea, inteligenta nu duce la impostura decat daca e folosita gresit. Si asta se intampla rar.
❗ Este interesantă afirmaţia ta. Mi-ar place să aflu mai multe. ❗
Vreau sa zic ca o persoana inteligenta de obicei nu e rea. Inteligenta duce la bunatate. De asta oamenii inteligenti sunt, in general, mai buni. 😉
Cititul te face om bun. 😛
😆 Eu cred că desoebirea dintre biune şi rău, la oamenii inteligenţi, este dată de felul cum înţeleg să-şi folosească inteligenţa. 😆