Indaco Systems…

 Indaco Systems acuză Ministerul Justiției că îi face concurență neloială, prin  publicarea gratuită a legilor, la care cetățenii trebuie să aibă acces nemijlocit deoarece nu pot invoca necunoașterea legii atunci când o încalcă.

Profit.ro

Am senzația că tupeiștii ăștia ne cred imbecili pe toți, joacă la intimidare sau caută să scoată niște bani de-ai noștri de la papagalii care ne conduc.

Statul trebuie să publice gratis legislația și normele, pentru că oamenii au atât obligația de a le cunoaște, cât și obligația de a respecta inclusiv legile pe care nu le cunosc, ceea ce ar impune ca toți cetățenii să se aboneze la ei, ca să știe care-s legile și să nu le încalce.

Ceea ce ar face ca cetățenii fără bani să nu poată să se aboneze, deci să riște să încalce legea și cumva ar deveni intrinsecă legătura dintre sărăcie și infracționalitate.

Dar discuția este despre altceva: ăștia de la Indaco System contestă dreptul cetățenilor de acces liber la informația juridică, ceea ce este deosebit, dar deosebit de periculos. Și, când cineva face câte o gherlă de-asta gravă, prin care încearcă să limiteze drepturile a milioane de oameni, mie mi se pare că merită pedepsit, pentru că avem de-a face c-o faptă grozav de gravă!

Deci, ce facem? Cum i-am putea pedepsi pentru așa o faptă anti-socială?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.