4 Comentarii

  1. ciresica 19 mai 2012 la 21:43 - Raspunde

    Hmmmm! Din pacate nu sunt de acord cu tine. Este o hidosie in buricul targului. Exista arta si exista si rateuri. Chestia aia, din pacate, este o hidosenie. Iar faza cu strainii care vin sa se fotografieze… te-ai gandit ca vin cu pozele si spun: ete ce uratenii exista in romania?
    Desi, daca stau bine si ma gandesc majoritatea considera si casa poporului o chestie ingrozitoare, dar totul tine de subiectivism.

  2. Eu 23 mai 2012 la 18:42 - Raspunde

    Exact la asta m-am gandit si eu, daca era imbracat Traian si cainele era la picioarele sale ar fi fost inca una din miile de statui existente in Europa de Vest pe care de la un timp nici nu le mai observi, orice frumos are in el si ceva urat pentru contrast, nu exista frumusete pura, aici e greu de spus care din ingrediente predomina. Dar are totusi si meritele sale, portretul lui Traian seamana cu ceea ce cunoastem despre el si are o expresie demna pe care nu o poate reduce nici macar nuditatea sa, in ansamblu la unii lasa impresia aia de barbat pe care a dorit-o autorul. Ideea cu lupul mascat nu e rea, probabil daca coada de la steagul dac arata mai putin decat o esarfa ar fi fost mai bine. Orele de fizica se vede ca autorul le-a chiulit la vremea sa, si nu prea are habar existenta legilor gravitatiei, animalul pare suspendat, o alta probabilatate este ca autorul are acasa un pitbul care i-a servit drept model de lup. Statuia e simpatica, de la bust in sus mai ales, nu cred ca Traian s-ar fi suparat, isi faceau statui nude in timpul vietii drept amintire pentru urmasi, exista cateva intregi pe la Metropolitan Museum la New-York.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.