Misterul Județului Teleorman

Ei bine, de obicei sunt un soi de Toma Necredinciosul, dar astăzi o s-o dau în extreme și o să spun o tâmpenie cât mine de mare:

Nu cred că autoritățile române sunt sincere în ceea ce privește populația aproximativă a județului Teleorman. Ba, chiar, îndrăznesc să spun că aceasta este mai mare decât spune statistica oficială.

OK, am spus o tâmpenie, dar mi-o asum, pentru că eu mă gândesc logic: județul Olt, vecinul dinspre vest, are o densitate de 75,6 locuitori per kilometrul pătrat, județul Giurgiu, vecinul dinspre est, are o densitate de 75,3 locuitori pe kilometrul pătrat, în timp ce județul Teleorman, conform datelor oficiale, are o densitate de doar 62,2 locuitori per kilometrul pătrat.

Amu, în mod evident, este normal ca densitățile de populație să difere. Pe de altă parte, sunt județe din aceeași regiune, cu același climat, același relief și aceeași moștenire culturală, ceea ce face imposibil de justificat o deosebire de aproape 20%.

Mai de grabă, mi se pare că unii ar avea de câștigat, dacă aproape șaptezeci de mii de oameni ar fi în plus, față de cât se știe, pentru a putea fi folosiți la un referendum.

Desigur,  aceasta este doar o teorie, nici nu vreau să speculez mai mult pe partea politică, însă mie mi se pare imposibil de justificat diferența de densități ale populației.

Sper, totuși, să mă înșel, și că informațiile de pe Wikipedia nu sunt actualizate. Pentru că, altfel, județul Teleorman ar trebui să aibă în jur de 430,000 de locuitori (+/- 10,000), ceea ce ar fi cam suspect, ținând cont de rezultatele alegerilor. Cine știe, poate județul Teleorman este un astfel de exemplu, în care statistica nu se aplică așa cum cred eu…

De aceea și spun că este misterioasă această scădere a densității oficiale a populației.

Vouă nu vi se pare? Cum v-o explicați? Sau, v-o explicați?

2 Comentarii

  1. danut 18 februarie 2014 la 15:56 - Raspunde

    Toata tara stie ca in judetul Teleorman, Dragnea, Liviu Dragnea taie si spanzura, asa ca nu trebuie sa ne mire nimic, daca la viitoarele alegeri au nevoie de 100.000 de votori, cu siguranta va creste populatia judetului. Am locuit in Turnu Magurele, oras care pe vremuri avea circa 25000 de locuitori, acumnu cred ca mai sunt 15000… dar la alegerile locale nr participantilor la urne depaseste 15000 ca popa, doar cei cu drept de vot…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.